© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Dette idylliske badet inviterer til avkobling fra hverdagen

Luften fylles med velduftende aromaer og badekaret innbyr til avslapping og vakker utsikt. Hos paret bak hudpleiemerket Tromborg har badet en helt sentral plass i en travel hverdag.

"En suite-badet vårt fungerer som en oase, der det er lagt opp til egenpleie"

Nord for København har Marianne Tromborg og Tim Schyberg skapt et bad som oser av ro og velvære. Paret, som står bak hudpleiemerket Tromborg, kjenner godt viktigheten av et godt rom med plass til egenpleie. Her fordyper de seg i aromaterapi og slapper av. Badet, som er direkte tilknyttet soverommet, er lyst og inspirert av franske metrostasjoner, med innslag av skandinavisk funksjonalisme

– Jeg elsker når man kan føle folk i interiøret, og når man klarer å skape et «Lebensraum». Så lenge dét er på plass, kan det nesten være det samme med resten. En suite-badet vårt fungerer som en oase, der det er lagt opp til egenpleie. Vi har fantastisk utsikt fra badekaret, og sammen med aromaterapi er det en lise for sjelen, forteller Marianne.

Det er ingen dør mellom soverom og bad. Den ekstra store åpningen fungerer derimot som en ramme rundt det som ligner et hverdagsmaleri. Kombinasjonen av heksagonformede mosaikkfliser og avlange metrofliser sender tankene umiddelbart mot Frankrike, noe som forsterkes av klassiske detaljer i krom. All innredning er fra Aquadomo, foruten vintagelampen i taket, som er av Carlo Scarpa fra The Apartment.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Et bad for ro og hvile

Det frittstående badekaret ved vinduet og den doble dusjen i enden av rommet oser hverdagsluksus. Innredningen er klassisk og elegant, med lyse fliser og detaljer i krom. Den doble servanten på slanke ben og det tredelte speilet forsterker den franske innflytelsen, mens flisebordens markering av veggenes todeling gir assosiasjoner til et eksklusivt spa. Dekoren er sparsom, og består hovedsakelig av familiebedriftens flasker, krukker og flakonger, som inviterer til egenpleie og avspenning.

– Når man, som oss, lever og ånder for pleieprodukter, er badet vesentlig. Det er her vi slapper av og nyter essensen av Tromborg. Det er jo det jeg driver med. Jeg stresser ned i badekaret fylt med salt fra Dødehavet og eteriske oljer, forklarer Marianne.

Det er i badekarets varme vann Marianne slapper av. Her nyter hun utsikten, mens dufter fra aromaterapien fyller rommet.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Tromborgs egne hudpleieprodukter er selvsagt representert i parets baderom, sirlig plassert i en glasshylle fra Aquadomo.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

I stedet for å gjemme tuber, flasker og krukker bak skapdører, står alt som trengs lett tilgjengelig, og blir på den måten en del av dekoren. Ellers er stilen enkel og klassisk, litt som i et kurbad fra svunne tider. Møblementet er fra Aquadomo

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

En vakker overgang

Ved å plassere badet i forlengelse av soverommet, er det skapt et gjennomført frirom. Her både starter og slutter dagen på best mulig vis, uten stress og jag. Overgangen mellom de to rommene er markert med to ulike gulv og en enkel gulvlist. Det er ingen dør, men en stor innrammet åpning som rammer inn badet som om det var et dekorativt hverdagsmaleri. Resultatet er en deilig blanding av alt som har med egenpleie og velvære å gjøre.

Det er god plass under dobbeldusjene fra Aquadomo, som får masser av lys takket være glassveggen. I dusjsonen er det også innebyggede hyller, som lar velværeprodukter stå lett tilgjengelig. Det anonyme sluket er fra Unidrain.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press