8 tips som gir hjemmet en touch av luksus

Enten du er en streng minimalist eller en frodig maksimalist – her er noen sikre knep for å gi innredningen en liten touch av luksus.

1. Gi deg hen til gulvtepper
© Felix Forest/ Living Inside

Et rikt og mykt uttrykk skaper du lett ved å bruke tepper i innredningen. Legg dem på gulvet eller heng dem på veggen – det er både vakkert å se på og gir hjemmet ditt et flott anstrøk av stofflighet.

Og å kunne tasse barbeint rundt på et mykt og loddent gulvteppe føles jo riktig så luksuriøst for føttene også!

2. Gå for dype, mettede farger
© Gaelle Boulicaut

Dype, mettede fargetoner gir hjemmet ditt en eksklusiv aura, og er dessuten helt riktig i trendbildet nå.

Kombiner gjerne svart interiør med fargetoner som mørk grå eller burgunder – eller saftige juvelfarger som smaragdgrønt eller bærrødt.

3. Velg møbler med lubne former
© Produsenten

Møbler med generøse former gir rommet det lille ekstra frodige uttrykket – særlig når de er trukket i rike stoffer som fløyel eller velur.

Hans Hornemann har designet de polstrede loungestolene Ace for Normann Copenhagen, og hvem skulle tro at disse faktisk kjøpes flatpakket? Kolleksjonen har også sofa og spisestuestoler med de samme fine, runde formene.

Se flere lubne møbler her!

4. Få inn frodige planter på badet
© Marco Bertolini/ Living Inside

Badet kan fort bli et kaldt og sterilt rom, noe som enkelt løses ved å få inn noen frodige jungelelementer i form av planter!

SJEKK UT disse trendy interiørtipsene til planter!

Velg planter som trives godt i fuktige miljøer, og som ikke trenger noe særlig dagslus. Gå gjerne for en kombinasjon av grønne planter og tropiske blomster som på bildet.

5. Skap stemning med peis
© Peisforum.no

For frosne nordboere er det ingenting som gir mer luksusfølelse enn å synke ned i en god sofa foran den sprakende peisen.

Levende ild gir noe ekstra til interiøret – uansett hvilken type du går for – men mest luksuspreg er det klart over en peis med godt innsyn til flammene.

Få mer peisinspirasjon her!

6. Tilfør noen gylne elementer
© Stout & Co, Amsterdam

Gi interøret ditt en touch av gull, kobber eller bronse – og du får øyeblikkelig et mer eksklusivt preg over rommet.

Vær forsiktig med å overdrive, små drypp av det gylne holder masse – og kombiner gjerne med naturmaterialer som stein, treverk og keramikk.

Få flere innredningstips – meld deg på nyhetsbrevet!

Her har et baderom fått forgyllet atmosfæren med armaturer i børstet kobber.

7. Lag på lag med tekstiler
© Mark C. O'Flaherty/Living Inside

Dyng på med tekstiler! På dette eksklusive soverommet er det brukt både puter, doble sengetepper, gulvteppe og lange, tykke gardiner for å skape et rikt, mykt og frodig uttrykk.

Få 3 inspirerende soveromstrender hos BoligPluss!

Velg gjerne tekstiler i ulike teksturer, og sørg for å bryte opp putehavet ved å velge noen elementer som har en farge som stikker seg ut – slik skaper du dybde uten å få det totale kaos.

8. Ta i bruk noen eksklusive materialer
© Sandra Aslaksen

Eksklusive stein- eller tresorter gir hjemmet ditt den touchen av luksus du er ute etter – og disse blir sjeldene umoderne.

Marmor passer for eksempel inn nesten uansett hvilken kjøkkenstil du ellers har. Det er et tidløst, vakkert materiale som fås i mange utgaver.