14 flotte peisnyheter

Ja, vi elsker peiskos! Se årets nyheter fra peisprodusentene her.

MIljøvennlige peisovner
© Varmefag

Jo visst er det koselig med peis! Selv med lave strømpriser foretrekker vi å fyre opp i peisovnen på kalde dager. Her er høstens peisnyheter, mange av dem mer miljøvennlige enn tidligere.
Denne nyheten fra Morsø er både prisgunstig og smart. Den passer perfekt til energivennlige passivhus, med en effekt på kun 4 kW. 8995 kr, Varmefag.

Peisovn med superellipse
© Varmefag

Formen på Contura 800 er inspirert av superellipsen, og gir et kompakt og koselig uttrykk. 14 900 kr, Varmefag.

Selvlukkende peisovn
© Scan

Rene linjer og vakre detaljer kjennetegner Scan 64-serien. Dette er mellomstore ovner med stålsider uten sideglass. Døren kan hengsles både på høyre og venstre side. Døren har også et easy lock-system som gjør at den lukker seg helt igjen uten at man må vri på håndtaket. 14 900 kr, Scan.

Peisovn med rusten effekt
© RAIS Pilar

RAIS Pilar kommer nå også med rusten overflate. Selve rustprosessen er stoppet ved overflatebehandling av ovnen. 42 00 kr, Varmefag. Vedholderen RAIS Woodwall koster 1990 kr uten bakvegg og 2650 kr med bakvegg.

Peisovn på liten plass
© Varmefag

Enkel og funksjonell er RAIS-peisen Q-Tee. Den har en kubistisk form og er spesielt godt egnet for steder med liten plass og mindre varmebehov. Ovnen har luftavkjølt håndtak og et stort lukkesystem. Finnes i tre høyder. 11 000 kr, Varmefag.

© bo-bedre.no
Fjernstyrt gasspeis
© Tolcon

Tresidig vegghengt gasspeis med kubbebrenner. En stor fordel med peisen er at den ikke trenger innbygging. Det følger med en fjernkontroll som kan programmeres slik at man kommer hjem til varmt hus. 24 000 kr, Tolcon.

Luksuriøs gasspeis
© Tolcon

En futuristisk drøm i hvitt er gasspeisen Aspect fra Tolcon. Det følger med en fjernkontroll som kan innstilles med termostat og med tidsstyring.
54 500 kr, Tolcon.

Industriell peisovn
© Varmefag

Støpejernsovn fra Morsø med glassdør i en røff design, inspirert av grove maskiner på gamle fabrikker. Den store glatte fronten i svart glass står i kontrast til støpejernets robuste utseende.
18 495 kr, Varmefag.

Stilren peisovn
© Lotus

Stilig i svart stål er denne runde Prestige-peisen. Ovnen har høy glassdør med svart kant, som gir godt innsyn til flammene. 25 990 kr, Lotus.

Peisovn med stort vindu
© Seljord varmeservice

Ren og enkel design har modellen Uniq 26 fra Westfire. Det store glasset i døren gjør peisen nett og enkel, og gir godt innsyn
til flammene. Brennkammeret har plass til inntil 40 cm lange vedkubber. 12 990 kr, Seljord varmeservice.

Vegghengt peisovn
© Aduro

Den vegghengte ovnen Aduro 9-4 er et elegant møbel. De store glassflatene kombinert med selvrensende glass gjør at flammene er synlige fra flere vinkler. 11 595 kr, Aduro.

Peisovn med runde former
© Scan

Denne peisnyheten fra Scan har runde former og kraftige detaljer i stål.
24 990 kr, Scan.

Peisovn på søyle
© Aduro

Peis på pidestall som løfter brennkammeret opp og setter flammene i sentrum. De to sideglassene skaper ekstra innsyn til ilden og gir et elegant preg. 11 595 kr, Aduro.