BO BEDRE Designpris 2023: Årets Nykommer

Prisen gis til et ungt talent som har gjort seg bemerket og evnet å bryte ut av mengden med sin design, og som vi har stor tro på for fremtiden.

For femtende år på rad er det igjen tid for å hylle norsk design og norske formgivere. Vinnerne av BO BEDRE Designpris 2023 kåres av en profesjonell, uavhengig jury og avsløres under utdelingen i Oslo den 26. september. Vi har med oss sterke støttespillere som også er opptatt av god design, og er stolte over å ha Polestar som vår hovedsamarbeidspartner. Oslo Design Fair og Lundhs er også med, og sammen skal vi sørge for at årets beste norske design får den hederen den fortjener. Her er årets nominerte!

Årets nykommer gis til et ungt talent som har gjort seg bemerket og evnet å bryte ut av mengden med sin design, og som vi har stor tro på for fremtiden.

Studio Sandland

Da studioet skulle designe en møbelserie for den danske konseptbutikken dykket de ned i den norske kulturarven og hentet inspirasjon fra Huldra – det kvinnelige vesenet med kuhale som i følge folketroen holder til i berg og hauger.

Det er noe lekent og naivt over det Studio Sandland designer. Studioet, som arbeider innenfor arkitektur, tekstil- og møbeldesign, består av motedesigner Ragna Hatland arkitekt Rikke Sandbugt. Selv om formene er enkle, tilfører bruken av farger og ornamentikk noe spennende og nytt til det minimalistiske uttrykket som ofte kjennetegner skandinavisk design. Både møbelserien Huldra og knaggene som duoen designet til Tendensutstillingen for Oslo Designfair januar 2023 bærer preg av abstrakt roseskjæring – et godt eksempel på design hvor det tradisjonelle som møter nåtiden.

Hlín Studio

Julia Conley og Hannah Hansen har en leken og eksperimentell tilnærming til design som gjør at de skaper objekter som fremfor alt utfordrer ideen om hvordan et funksjonelt objekt eller møbel skal se ut. Det er noe intuitivt og konseptuelt over designen deres som tilfører noe nytt til det klassiske skandinaviske designuttrykket, og vi venter spent på å se hva mer som kan komme fra denne duoen.

Mari Koppanen

Mari Koppanens undersøkelser av soppbaserte materialer har blant annet resultert i møbelkolleksjonen Fomes – to fine sittemøbler som forener tre, ull og sopp til en håndgripelig blanding materialer.

Finske Mari Koppanen er en interdisiplinær designer med bakgrunn fra mote- og møbeldesign. Hun jobber for tiden med en doktorgrad ved Kunsthøgskolen i Oslo og arbeider innenfor både møbeldesign, tekstiler, keramikk og biomaterialer. Koppannen har en spennende tilgang til design og hennes nysgjerrighet har blant annet ledet henne til et seksårig dypdykk i hvordan sopp kan brukes som materiale – en studie som blant annet har resultert i den imponerende sittemøbelkolleksjonen Fomes. Vi er ikke det minste i tvil om at vi vil se mer av Koppanen fremover.