BO BEDRE Designpris 2023: Årets Møbel

Prisen gis til et funksjonelt og godt møbel med et sterkt formspråk. Det skal være i gode materialer og ha en tiltalende estetikk.

BO BEDRE Designpris 2023

For femtende år på rad er det igjen tid for å hylle norsk design og norske formgivere. Vinnerne av BO BEDRE Designpris 2023 kåres av en profesjonell, uavhengig jury og avsløres under utdelingen i Oslo den 26. september. Vi har med oss sterke støttespillere som også er opptatt av god design, og er stolte over å ha Polestar med oss som vår hovedsamarbeidspartner. Oslo Design Fair og Lundhs er også med og sammen skal vi sørge for at årets beste norske design får den hederen den fortjener. Her er årets nominerte!

Prisen for Årets Møbel gis til et funksjonelt og godt møbel med et sterkt formspråk. Det skal være i gode materialer og ha en tiltalende estetikk.

Sia av Studio Sløyd for LK Hjelle

Studioe Sløyd har gitt Sia myke, organiske kurver, inspirert av et formspråk vi kjenner fra før. Likevel oppleves bordet relevant og nytt, med interessante detaljer. Dessuten er selve glassplaten festet finurlig til understellet - en smart attributt som gjør det til et svært stabilt bord. Det liker vi!

Chisel Lounge Chair av Andreas Bergsaker for HAY

Chisel Lounge Chair er ANdreas Bergakers første møbel for HAY. Den kompaktet designen og det lette uttrykket gjør dette til en stol som passer perfekt inn der plassen er begrenset. Vi synes det er ekstra fint at den kommer i en rekke ulike utførelser slik at du kan velge akkurat den varianten som passer best hjemme hos deg.

Merkur av Skogstad & Wærnes for Audo Copenhagen

Merkur for Audo Copenhagen

Da Petter Skogstad og Fredrik Wærnes, som står bak det Oslo-baserte studioet Skogstad & Wærnes, fikk i oppgave å designe en stol spesielt til Oslo Børs, lot de seg inspirere av børsens historie. Resultatet er den elegante Merkur, som er laget med tradisjonelle håndverksteknikker i et uttrykk som er tradisjonelt og moderne på samme tid.

Spoke av Anderssen & Voll for Takt

Med sofaen Spoke har Anderssen & Voll designet et elegant og tidløst møbel som er laget utelukkende av miljømerkede og resirkulerbare monomaterialer. Fordi den også kan demonteres fullstendig er den enkel å reparere, noe som bidrar betraktelig til sofaens levetid. På slikt vis blir det møbel av 2023 relevant også i fremtiden.

Gallant av Morten & Jonas for Toneart

Da designerduoen Morten & Jonas skulle utforme Gallant-serien lot de seg inspirere av gamle polstrede møbler. Serien er en hyllest til skandinavisk estetikk og uttrykket er klassisk og grasiøst, men med et renere, mer moderne formspråk. Uavbrutte linjer og myke kurvergjør sofaen til et blikkfang, på lavmælt, rolig vis. Danske ToneArt, som produserer serien, har også rettighetene til alle Poul Henningsens møbler - så her er Morten & Jonas i godt selskap.

Dal Piece av Anna Maria Øfstedal Eng for Ferm Living

Ferm Living fortsetter å sats på Anna Maria Øfstedal Engs organiske, utforskende formspråk. Dal Pieces, som kan være både et bord og en benk, produseres i resirkulert støpt aluminium, men er et direkte resultat av Annas lek med motorsagen. Designeren formgir alle sine produkter for hånd og tegner direkte på materialet, som i dette møbelets skisseform var tre. Det er spennende å se hvordan Annas unike håndverk fortolkes og tilpasses til det kommersielle og serieproduserte, uten at det mister hennes særegne signatur.