BO BEDRE Designpris 2022: Årets Lampe

Prisen gis til en lampe som forener ny teknologi og materialvalg med god belysning, og som har et karakteristisk formspråk.

BO BEDRE Designpris 2022

For fjortende år på rad er det endelig tid for å hylle norsk design og norske formgivere. Vi har samlet troppene og er klare for å sørge for at de fantastiske talentene der ute får hederen de fortjener. Vi har også fått med oss et knippe samarbeidspartnere som er like opptatt av å fremme norsk design som oss. Våre to hovedsamarbeidspartnere er Oslo Design Fair og Polestar, og sammen skal vi lage tidenes fest i Oslo i september! Lundhs er også med og har laget de flotte plakettene av nasjonalsteinen larvikitt som vinnerne får tildelt. Vinnerne av BO BEDRE DESIGNPRIS 2022 kåres av en profesjonell jury og avsløres på bo-bedre.no etter prisutdelingen.

Prisen for Årets Lampe gis til en lampe som forener ny teknologi og materialvalg med god belysning, og som har et karakteristisk formspråk. Se de nominerte her.

Volum av Snøhetta for Lodes

Snøhetta har designet en minimalistisk pendel for italienske Lodes. Til tross for sitt enkle uttrykk er Volum spennende og kompleks. Det minimale opphenget er nemlig laget for at lampen skal kunne fylle et rom med 360-graders uavbrutt belysning.

Silvia av Vilde Hagelund for West Elm

Med bordlampen Silvia har Vilde Hagelund latt seg inspirere av lys og skygge i skogen. Silvia er en hyllest til skjønnheten og varmen i trefibrene. Lampen er foreløpig ikke satt i produksjon, men blir trolig lansert av amerikanske West Elm i høsten 2022.

Gaia av Ingrid Bredholt, produsert av Hadeland Glassverk

Ingrid Bredholt designet en serie lamper for velværestedet Gaia i Oslo. Alle lampene er munnblåst på Hadeland Glassverk, og den unike organiske og asymmetriske formen er et resultat av tradisjonelle glassblåseteknikker.

Bislet av Daniel Rybakken for Lucaplan

Bislet er designet av Daniel Rybakken for italienske Luceplan. Den elegante lampen har en minimalistisk og stram design, men måten den nærmest svever i rommet på, gjør at den får en poetisk ro over seg. Et vakkert blikkfang!

Glint av Felix Isidorsson for Norhtern

Felix Isidorsson har designet en vegglampe for Northern som reflekterer myke, blendefrie skygger opp og på tvers av rommet, samtidig som den lyser opp og tilfører varme. Den perforerte overflaten i metall gjør at lampen nesten blir et lite kunstverk til veggen.