Luksuriøs villa med moderne løsninger og svevende svømmebasseng

Et svevende svømmebasseng er bare en av mange lekre løsninger i den spektakulære boligen i Portugal, hvor moderne arkitektur utfordrer det muliges kunst.

Van(n)vittig overbygg til terrassen
© Ricardo Oliveira Alves

Solen reflekterer rolig vannets bløte bølger ned på terrassen, hvor det flakkende lyset er både animert og naturlig på samme tid. Man stusser litt først, må kikke både en og to ganger for å sjekke at synet ikke bedrar. Joda, det er et svømmebasseng som svever i luften – eller rettere sagt, ligger i første etasje – i dette spektakulære hjemmet på den portugisiske Atlanterhavskysten. Med sin glitrende bunn i glass skaper bassenget en imponerende effekt i resten av hjemmet.

– Vi ville lage et overbygg til terrassen i et materiale som tillot sollyset å skinne gjennom. Da ble det et svømmebasseng, forklarer arkitekt Marco Martínez Marinho.

I nord har villaen flott utsikt til golfbaner og furutrær, og de nordvendte veggene og vinduene kan skyves helt til siden slik at huset går i ett med naturen. Rundt det hvite La Grande-aluminiumsbordet designet av Xavier Lust for MDF Italia står tilhørende benk samt Eames-stoler produsert av Vitra. De deilige loungesofaene i bakgrunnen er fra B&B Italia.

Les også: Moderne feriehus i Frankrike

Svømmer i luften
© Ricardo Oliveira Alves

Marco Martínez Marinho jobber for det portugisiske arkitektfirmaet Guedes Cruz, som har tegnet huset. Prosjektet har fått navnet The Wall House og ligger i havnebyen Cascais, cirka 30 kilometer fra hovedstaden Lisboa. Hjemmet ligger i enden av en golfresort mellom sanddyner og furutrær fra regionens naturområde, Sintra-Cascais.

Med sine 1100 kvadratmeter er The Wall House i sannhet et storslått arkitektonisk mesterverk, som utfordrer den gjengse oppfatning av det muliges kunst – både når det gjelder å inkorporere naturen i en villa av betong, og ikke minst, konseptet med å svømme i luften.

Les også: Strandperle i Lyngdal

Flytende soner med betong og glass
© Ricardo Oliveira Alves

Ettersom villaen ligger ved kysten er den utsatt for sterk vind fra havet. Det luksuriøse bygget består derfor av skjermende, rå betongvegger. For å myke opp uttrykket er betongveggene brutt opp av glassfasader, som inviterer naturen inn i samspill med vannet, planteveggene og de mange elementene i tre. Terrassen kan skjermes fra de kraftige vindene ved hjelp av skyvevegger, og glassfasadene rundt består også av store vinduer som kan heises opp fra første etasje. Slik kan man åpne opp for naturen fra grunnplan når været tillater det.

Skyvedører, store glassfasader og utstrakt bruk av treverk gjør at huset smelter elegant sammen med naturen rundt, slik at eierne nesten ikke merker forskjell på om de oppholder seg ute eller inne.

De blå sofamøblene på terrassen er fra italienske Paola Lenti.

Les også: Unik arkitektskatt i Uruguay

Skulpturell trapp med Douglasgran
© Ricardo Oliveira Alves

Vindeltrappen er tenkt som en skulptur som knytter huset sammen med kjelleretasjen. Trinnene er i Douglasgran fra Dinesen,
et materiale som er gjennomgående i hele hjemmet.

Les også: Her er flere stilige trapper i betong, stål og tre!

Lyset skal føles, ikke sees!
© Ricardo Oliveira Alves

Når mørket senker seg over Cascais lyser villaen opp. De mange lysinstallasjonene fra Light Glass Technology er kløktig integrert i arkitekturen, hvor tanken er at man skal føle lyset, ikke se det. Arkitektene har brukt samme belysning både ute og inne.

Få boligreportasjer sendt direkte til innboksen din