Lekre kontraster i stylistens hjem

Personlighet og affeksjonsverdi er nøkkelord for boligstylisten som velger det hun liker fremfor å følge trender.

Lenes private mekka
© Anders Schønnemann

Treplankene på gulvet knirker, veggene er skjeve og man kan skimte mønsteret på det gamle tapetet under de malte veggene. Når man jobber profesjonelt med design, styling og boliginnredning skulle man kanskje tro at man har fingeren på pulsen og at ens private mekka er av aller nyeste sort. Vel, slik er det ikke for stylist Lene Ostenfeldt og hennes private lille tilholdsplass i danske Holbæk.

I spisestuen er karnappet og brystningenes utskjæringer fremhevet med en dyp mørkegrå tremaling, Flügger S7000-N, mens plassen under benken brukes som bokreol. Smart!

Stefano Vitalis leker med farger og uttrykk i kunstnerhjemmet sitt.

Spisebordet i massiv eik med tykk glassplate har Lene selv tegnet. Ulike stoler skaper spill i interiøret og er en spennende blanding av Piero Lissonis Lizz-stoler for Kartell, arvestykker og en industriell variant er funnet i en container.

Skjevt og sjarmerende kjøkken
© Anders Schønnemann

Herskapsleiligheten på 167 kvadratmeter er innredet med unika-ting, ny design og utvalgte møbler med affeksjonsverdi for Lene. Stylisten vet nemlig hvordan man skal trekke frem de dekorative elementene i boligen og skape en mettet atmosfære helt utenom de vanlige standardløsningene.

Hun har god utsikt fra det sjarmerende kjøkkenet sitt, og måltidene blir ofte både lange og hyggelige rundt det litt skjeve kjøkkenbordet.

Kunstneren Christopher Rådlund trives også best i herskapsleiligheten sin med sprekker i taket.

Daglig forandring med tavlevegg
© Anders Schønnemann

Møbler og tilbehør behøver ikke passe sammen, ifølge Lene. Det viktigste er at nyansene harmonerer slik at en kan mikse på kryss og tvers og bevare det lekre uttrykket.

– Jeg blir ofte spurt om jeg bor med yndlingstingene mine, men det gjør jeg ikke. Hjemmet for meg er hellig, et sted hvor jeg samler energi og ro, et sted som rommer historier. Det skal være stemningsfullt og hyggelig her, forklarer Lene.

Hanne maler seg til et personlig hjem på Nordstrand.

Kjøkkenveggen er malt med svart tavlemaling og brukes til skisser, oppskrifter og sitater. Slik er rommet i stadig forandring! Spisebordet er et gammelt kjøkkenbord med skuffer, hvor Lene har skiftet ut den opprinnelige linoleumsplaten med hvite keramikkfliser.

Nytt og gammelt i atelieret
© Anders Schønnemann

– Vi må våge å leke og eksperimentere litt mer, ta oss tid til å venne oss til et nytt uttrykk. Jeg liker at ting er litt skjeve og uforutsigbare. Jeg liker også veldig godt naturmaterialer, ettersom de patinerer. Skjønnheten ligger i at tingene blir brukt. Et hakk, et merke eller en ripe gjør helheten mer troverdig, sier Lene.

Få boligreportasjer sendt rett i innboksen din ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt.

Deler av veggene i det store arbeidsrommet er malt i mørkegrått, samme fargen som er brukt i karnappet i stuen. Fargen fremhever de hvite dørene og vinduene og de originale tregulvene. Luxo-lampen av Jac Jacobsen er fra 1937, mens pendelen er kjøpt på den lokale gjenbruksstasjonen. Atelier-taburetten i treverk er fra Lenes far og står sammen med en nyere versjon i svart. Arbeidsbordet kan heves og senkes og er laget på bestilling hos et kontorfirma.

Karakterfull stue i juvelfarger
© Anders Schønnemann

– Min bolig er mitt hjem, og den har gjennom mange år transformert seg fra å være en kulisse og et uttrykk for min kreativitet til å bli selve rammen rundt min egen kreativitet. Det er her jeg lever, leker, arbeider, tenker og roter, forteller Lene.

Endeveggen i stuen har hun malt i den juvelgrønne fargen Flügger S7020-B70G, helt uten glans. Resultatet ser eksklusivt ut! Særlig i kombinasjon med det brune vitrineskapet, et arvestykke fra et gammelt legekontor, og det hvite skapet som Lene selv har satt vinduer i.

Soverom med lekre kontraster
© Anders Schønnemann

Lene liker spesielt godt å jobbe med mørke farger i kontrast til lyst og kritthvitt. Dunkle farger som kaffebrunt, karamell, svart og grått fremstår utrolig raffinert i kombinasjon med lyse flater.

På soverommet har Lene hengt opp et av sine egne dekorative malerier av spiselige nordiske planter og røtter. Gulvteppet er Almeria Stone i viskose fra Linie Design.

Forstørrende speil i entreen
© Anders Schønnemann

– Personlighet er ikke noe man kan kjøpe seg til, det oppstår når man setter sammen det man liker uten å la trendene styre, mener Lene.

Entreen forstørres av et stort speil med gullramme mot endeveggen malt i en ultramatt lys gråfarge fra Flügger. Fargen stopper cirka 40 cm fra taket og gjør at rommet oppleves lavere og mer intimt. Døren som skimtes i speilet leder inn til en walk-in-garderobe, som gjør at entreen enkelt holdes ryddig. Fiffig!

Grønn oase i byen
© Anders Schønnemann

Fra soverommet har Lene utgang til sin private takterrasse, som hun har gjort om til en beroligende grønn oase. Klappbordet og stolene er fra Ikea.