Bli med inn til blogger Elisabeth Heier

Sammen med tømmermester-ektemannen har interiørdesigneren skapt et nydelig hjem for både ro og hektisk familieliv.

Nært på
© Inger Marie Grini

Elisabeth Heier, interiørdesigner og hobbyblogger extraordinaire, er sanselighetens dronning. Hun evner å tilføre varme og stemning i alt hun tar på, og fanger lys og komposisjoner gjennom vakre bilder på bloggen sin. Og bloggen – som attpåtil bare er en hobby! – fenger tusenvis.

Snekkergrep
© Inger Marie Grini

Allommet i huset er åpent og lyst, med hvite flater og slipt betong på alle benkeplater. Elisabeths mann Kenneth har snekret og spesialtilpasset hyller. Han har også bygget inn ventilatoren. Rundt bordet står Plastic Side Chair av Eames fra Vitra.

Kvalitet å bygge videre på
© Inger Marie Grini

Elisabeth og mannen Kenneth kjøpte huset i Nittedal for et par år siden. Parets perfekte kombinasjon av kompetanse var kanskje avgjørende for å se mulighetene i oppussingsobjektet: Hun som stilsikker interiørdesigner, han som dyktig tømmermester.

– Ingen av oss kunne ha flyttet inn i noe som var helt nytt – da måtte vi i tilfelle ha bygget det helt fra grunnen av selv, forteller Elisabeth.

Paret er opptatt av at det skal være god kvalitet å bygge videre på, og her var utgangspunktet ideelt. De fjernet alt av inventar til bare trappen mellom første og andre etasje sto igjen. De rev noen vegger og bygget opp andre der det var nødvendig.

Variasjon
© Inger Marie Grini

– Planløsningen skulle være åpen og funksjonell med sosiale rom.

Vi har små barn, og de vil jo være med der det skjer, forteller Elisabeth. Og selv om flatene stort sett er malte, er det ikke firet på kvaliteten.

– Vi har lagt vekt på å velge gode materialer og god kvalitet på faste installasjoner, slik at det skal vare i mange år. Da tenker jeg ikke kun teknisk, men også stilmessig, sier hun.

Bilder og trykk på veggene bytter Elisabeth gjerne ut, eller flytter rundt på, det er en enkel metode for å skape et nytt inntrykk. På bordet Tray Table har Elisabeth byttet ut brettet med en hvit marmorplate, og på den måten gitt det et personlig preg.

Smart oppbevaring
© Inger Marie Grini

I gangen er en praktisk seksjon festet på veggen, og rommer det man trenger av votter og luer.

Kontoret er åpent ut mot allrommet, midt mellom stuen og kjøkkenet. Her kommer lyset inn fra stuen og vinduet som vender ut mot hagen. En skyvedør stenger av rommet om nødvendig.

Lysegrønne vegger
© Inger Marie Grini

Den gamle parketten er omtrent det eneste paret har valgt å beholde. Den har de malt over slik at den ser fresh ut, men den vil nok også byttes ut på sikt, avslører Elisabeth.

Paletten er hovedsakelig holdt i hvitt, med innslag av svart og grått – og masse natur. De store vindusflatene gjør faktisk at den nærmest kommer inn i stuen!

– Vinduene gjør at naturen farger huset, og midtsommers har vi enkelte dager lysegrønne vegger, forteller Elisabeth.

Sanselighet
© Inger Marie Grini

For å tilføre den sanseligheten hun er så kjent for, bruker Elisabeth kontraster til det hvite. Det gjør hun gjennom teksturer som krøllete lin, grove ullstoffer, betong og treverk.

Den drevne interiørdesigneren kan også kunsten å innrede etter sesongen, noe som skaper liv og dynamikk i interiøret. Om høsten kommer saueskinnene opp fra kjelleren, og om våren henter hun inn grener fra trærne utenfor og dekorerer med grønne skudd i vaser.

Minstemanns barnerom er lyst og trivelig, og den lune fargen på veggen, Soft Skin fra Jotun, danner en fin ramme rundt den herlige kosekroken.

Funksjonelt
© Inger Marie Grini

– Det viktigste ved innredningen er at den passer oss og våre behov, forteller Elisabeth. Og det overordnede for hele familien er at det alltid skal være funksjonelt.

Det er kanskje lett å anta at en profesjonell interiørdesigner, med oversikt over hva som finnes der ute, stadig handler inn det siste og nyeste. Men vi som følger bloggen hennes vet at det er kreativiteten hennes og den gode smaken som skaper de beste miljøene.

– Vi kjøper ikke så ofte nye ting, men sparer heller til noe vi ønsker oss, eller bruker tid på å lage det selv, forteller hun. – Jeg har mange tanker om hva vi kan gjøre på sikt, men først må vi gjøre hagen hyggelig. Så vi blir ikke arbeidsledige med det første her!

Badet er åpent med et helstøpt betonggulv. Sonene er inndelt med vegger, en mellom dusj og vask, og en mellom toalett og badekar. Det gjør sonene private.