"The 72 hour cabin"

De spektakulære hyttene har som formål å vise hvordan bare 72 timer i den svenske naturen kan redusere stress og øke trivselen.

glashytte sverige arkitektur
© 72 hour cabin, Henriksholm

En kilde til fornyet energi

Opplev hvordan 3 dager midt i den svenske naturen kan bidra til å utgjøre en forskjell for livskvalitet og velvære.

"The 72 hour cabins" er en rekke overnattingssteder som ble skapt i forbindelse med en større undersøkelse som hadde til formål å demonstrere hvordan bare 72 timer i den svenske naturen gjør det mulig for folk fra hele verden å redusere stress og forbedre helsen.

Ny forskning viser nemlig at det å tilbringe tid i naturen forbedrer både livskvalitet og trivsel.

glashus arkitektur overnatning
© 72 hour cabin, Henriksholm

De forskjellige hyttene, som er plassert rundt omkring i Sverige, er designet av den svenske arkitektstudenten Jeanna Berger.

Tanken var å skape et rom hvor formålet var å få deltakerne til å føle seg så tett på naturen som overhodet mulig. Derfor er hyttene designet i glass med utsikt ut over den rå og uberørte svenske naturen. Samtidig var det viktig for Berger å skape et konsept som etterlot så lite spor og arr i naturen som overhovedet mulig. Alle hyttene er derfor løftet fra jorden via små pæler som støtter konstruksjonen.

glashytte sverige arkitektur
© 72 hour cabin, Henriksholm

Glasshusene kan leies via forskellige hjemmesider, og hvis du har lyst til å lese mere om det spennende prosjektet, kan du besøke Väst Sveriges hjemmeside her.