Et arkitektonisk fristed for kunstneriske sjeler

Opplev dette prisbelønnede, arkitektoniske fristedet som kunstnere fra hele verden strømmer til for å oppleve.

fristed arkitektur bæredygtighed
© byAksel

Et helt unikt byggeprojekt

I lille, norske Sørvær finnes det hverken biler eller butikker, men takket være et helt unikt byggeprosjekt har stedet nå blitt et ettertraktet oppholdssted for kunstnere fra hele verden.

Stedet er skapt på initiativ fra musikeren Håvard Lund basert på tanken om å skape et tilfluktssted med plass til ro og fordypelse.

Derfor er stedet avskjermet fra den moderne sivilisasjonen, og luksusen oppstår i den mektige naturen og i den spektakulære utsikten Sørvær har å by på.

Arkitektur landskab norge
© byAksel

Tankene bak prosjektet var at skaperen gjerne ville skape noe som kunne bli stående for alltid. Dét har dog hatt sine utfordringer, både grunnet beliggenheten og det harde klimaet.

Heldigvis har bygningen nå stått klippefast i flere vintre - og det til tross for flere orkaner. Nå er det ingen tvil om at bygningen virkelig tåler alt.

arkitektur bygning norge
© byAksel

Selve konstruksjonen er kledd med kebony treverk, som langsomt forvandles fra brunt til sølvgrått, samtidig som den tidløse elegansen og de robuste egenskapene bevares.

Treet gjør at bygningen glir naturlig inn i det urnorske landskapet og frembringer en følelse av naturlig harmoni.

Resultatet snakker for seg selv, og kan oppleves en times seiltur unna Bodø. Dyrk din indre kreativitet når du lar deg fascinere og inspirere av de utrolige omgivelsene!

Les mer om Fordypningsrommet på Fleinvær her!

vindue arkitektur norge
© byAksel