Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Frisk luft hjemme

Commercial_content Nyere forskning viser at inneluften vi omgir oss med kan være opptil fem ganger så forurenset som luften utendørs. Her er noen enkle steg for å forbedre inneklimaet hjemme hos deg.

Tilsynelatende harmløse hverdagssysler som matlagning, klestørk og bading blir til et problem hvis fuktigheten som skapes, ikke forsvinner ut av boligen. I tillegg øker forurensningen av støv og andre partikler som virvles opp i luften ved aktivitet.

Høy luft- fuktighet og mangelfull ventilasjon er en farlig kombinasjon. Dårligst ut av alle kommer de minste blant oss; hele 45 % av alle barnerom har for høyt CO2-nivå. Hodepine, såre øyne, luftveisplager, astma og allergi er noen eksempler på hva som kan være konsekvensene av et dårlig inneklima.

Heldigvis er løsningen innen rekkevidde, og den krever verken store investeringer eller endringer i livene våre. Her er noen enkle steg for å forbedre inneklimaet hjemme hos deg.

Luft mye og ofte

Åpne opp flere vinduer av gangen slik at frisk luft kan bevege seg gjennom rommet. Aller helst skal hjemmet luftes ut i minimum ti minutter tre til fire ganger hver dag. Lufter du ut om morgenen og før du legger deg om kvelden i tillegg til en runde på ettermiddagen, er mye gjort.

Få kontroll med støvsamlerne

Tykke, luksuriøse tepper kan være aldri så gode å gå på, men bra for luftkvaliteten er de ikke. Finn frem teppebankeren, ja, den du ikke har brukt på noen tiår, ta med teppene utendørs og bank løs slik at partikler, rusk og støvmidd løsner. Deretter lar du teppene få lufte seg ordentlig. Dersom du vil ta et mer radikalt grep for å minske støvet innendørs, kvitter du deg med teppene helt og fullt.

Minsk fuktigheten innendørs

Klesvask innendørs og klestørk utendørs, lyder rådet. Klær som henger til tørk inne, avgir fuktighet som igjen kan føre til mugg. Dersom det ikke er mulig med utendørs tørking, er en mellomløsning å åpne et vindu i nærheten av tørkestativet slik at noe av fuktigheten forsvinner ut.

Skru av etter bruk

Elektroniske apparater, som TV og data- maskiner, avgir kjemiske stoffer som er dårlig for miljøet, og bør derfor slås av når de ikke er i bruk.

Naturlig rent

Unngå rengjøringsmidler som inneholder kjemikalier som kan være helseskadelige. Du kommer langt med «snille» produkter og litt muskelkraft!

Pass på plast

Visste du at plastleker kan avgi skadelige stoffer hvis de blir varme? Derfor bør de ikke ligge i sollys eller på oppvarmede flater. Det er dessuten lurt å spre lekingen med plastleker til andre rom bare enn barnerommet, slik at mengden potensielt skadelige stoffer reduseres. Og på sikt bør plast erstattes med andre materialer som ikke kan skade minstemann.

Få kontroll med luften

VELUX ACTIVE hjelper deg med å ha et godt inneklima. En sensor registrerer luftfuktighet, temperatur og luftkvalitet og åpner automatisk vinduet ved behov. Systemet er koblet opp mot lokale værmeldinger og regulerer vinduene deretter, for eksempel ved å senke solskjermingen når det meldes stekende sol, eller lukke vinduet når det er regn i vente.

Les mer om produktene fra Velux her.

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Velux_._

Relaterte artikler