Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Slik innreder du hagestuen

Drømmer du om at sommeren skal vare evig? Med en hagestue forlenger du sesongen. Vi viser deg utemøblene som er fine nok til å stå inne når været blir kaldere.

Hva gjør vel litt norsk sommervær om man er under tak? La deg inspirere av Tine K Homes Slow Collection til hagestuen, tinekhome.com.

Hagestuen - Uteliv under tak

Noe vi alle vet, og ikke minst kjenner på kroppen, er at sol og dagslys gir oss næring og energi. Noen velger å flykte til sydligere strøk for å kompensere for tapet av lys her nord, men i disse flyskamtider gjør vi bedre i å finne løsninger her vi er.

Og heldigvis: De finnes. Og de heter utestuer. Eller hagestuer. Eller glassverandaer. Felles for dem alle, om de er frittstående eller tilknyttet boligen din, er lys. Og masse av det! Dette rommet, som fungerer som et bindeledd mellom inne og ute, er kjærkomment og etterlengtet for oss nordboere.

Her kan vi få en følelse av å være ute, samtidig som et tak, minst tre vegger og fortrinnsvis store vinduer beskytter oss fra Været. Og en ekstra bonus: Det er enda et rom vi får innrede!

I dag lager produsentene utendørsmøbler av en kvalitet og med et estetisk uttrykk som gjør dem anvendelige både ute og inne. De kommer gjerne i lyse, lette farger, i materialer som rotting, bambus, treverk og andre naturmaterialer, og de har en viss letthet og gjennomsiktighet, noe som stimulerer opplevelsen av lys og luft. Akkurat som vi liker det.

© Skagerak.dk.

Lys og luft, ja takk, men likevel i ly. Perfekt! Innred med metallstolen Mira, som kan stables, og fås med og uten armlener. Fra 2495 kr, skagerak.dk.

Interiørtips til hagestuen

Fargepaletten kan godt være hentet fra naturen, med hele spekteret av sand og jord, eller i friske pasteller og blomstertrykk. For ikke å glemme de klassiske stripene!

Uansett hvilken fargepalett du foretrekker, gjelder mantraet i innredningen her som de fleste andre steder: Less is more. For å oppnå den lette og luftige stemningen, er det absolutt best å utøve begrensningens kunst. Altså, unngå overmøblering og tenk på proporsjonene.

Tenk funksjon og komfort, og hold særlig glasspartiene fri for store møbler som stjeler utsikten og lysinnfallet. Med mindre utestua di er veldig stor, må du også gjøre en avveiing om den skal fungere som en ekstra spisestue eller om det du trenger er en hyggelig avslappingssone med dype loungemøbler.

Dessuten er multifunksjonelle møbler ideelle i utestua. Det kan være puffer med tilhørende brett, så de kan fungere både som en ekstra sitteplass eller være et lite bord. Det kan
også være sofaer med mobile rygglener, som kan gjøres om til en dagseng, en ekstra soveplass eller bare et deilig loungemøbel.

Fremdeles forvirret? Vel, se vårt utvalg!

© Kettal

Lenestolen Band i teak og tekstil, er designet av Patricia Urquiola for Kettal, 20 825 kr, ballerud.com.

© muuto

Thomas Bentzen står bak serien Linear Steel, bestående av benk og bord til både inne- og uterom. 3795 kr og 6895 kr, muuto.com.

© Hella Jongerius

Puffen Bovist av Hella Jongerius minner litt om en blomsterknopp! 6860 kr, vitra.com.

© Kettal

Nydelig og nedtonet palett i den lette og ledige utendørssofaen Vimini av Patricia Urquiola fra Kettal, 55 529 kr, ballerud.com.

© Magis

Stolen First fra Magis er utformet i ett stykke polypropen, og kan stå både ute og inne, 1744 kr, roomstore.dk

© Sika-design.dk.

Pendellampen Tangelo med flettet rottingskjerm sørger for mykt og varmt lys, 629 kr, sika-design.dk.

© Rugsolid.com

Gjenbruksskinn fra moteindustrien og naturmaterialet jute gjør denne ryen 100 prosent bærekraftig. Fra 829 kr, rugsolid.com.

© IKEA

Gyngestolen Överallt blir lett med deg dit du vil. 699 kr, ikea.no.

Puffen Conga kommer med brett, så den også kan fungere som bord. Fra 4615 kr, softline.dk.

© byKato

Loungesofaen Mollis, designet av byKato, står best under tak, 32 649 kr, materdesign.dk.

© Kettal

Lyktene Bela fra Kettal skaper ekstra fin stemning i sommerkvelden, 15 015 kr, ballerud.com.

© Bali

Gyngestol i rotting, Bali, 2619 kr, sinnerup.dk.

© Gandiablasco

Lenestolen Buit Club Chair fra Gandiablasco er tre ting i én: Vakker, komfortabel og avslappende. Pris ikke fastsatt ennå, gitz-design.dk.

© Ole Schjøll

Den vakre puffen Taburet er designet av Ole Schjøll i peddig og ask, og er både stram og myk på samme tid. Perfekt utestuemateriale! 17 499 kr, apetersen.dk.

Relaterte artikler