Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

17 bærekraftige ting til kjøkkenet

Vi har samlet 17 kjøkkenfunn som får deg til at passe bedre på miljøet, uten at det går på kompromiss med designet.

Bærekraft - den største trenden i 2019

Vi kommer ikke utenom bærekraft når vi ser på årets mest dominerende trender innen boliginnredning.

Det er sakte men sikkert blitt en selvfølge at vår produksjon og vårt forbruk skjer med omtanke for miljøet. Og uten at vi skal gå rundt og formane i all evighet:

En person kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre litt.

Start med å gi kjøkkenet ditt en bærekraftig makeover. Vi gir deg inspirasjon til 17 lekre funn til kjøkkenet, som får deg til å passe bedre på miljøet uten at det skal gå på bekostning av designet.

Humdakin håndsæbe anti smell fjerne lugt bæredygtig plast

© Humdakin

Utover at den renser hendene effektivt, så fjerner den også ubehagelige lukter fra matvarer som f.eks hvitløk og skalldyr, som ellers kan være vanskelig å få bort. Og ikke nok med det, emballasjen er laget av gjennvinnbar plast.

Anti smell handsoap - Natural, 500 ml, 269 kr, HUMDAKIN

mundblæst drikkeglas unikt genbrugt glas

© Yume

Skal du ha nye drikkeglass - kjøp noen som er laget av gjenbrukt glass. Disse glassene har en nydelig, subtil turkisfarge. Hvert glass er munnblåst, og derfor unikt.

Recycled drinking glass, 45 kr, YUME

Disse kjøkkenhåndklene finnes i en rekke farger, men vi har lagt vår elsk på “dark ash”. Håndklærne er vevd i 100% økologisk GOTS-sertifisert bomull, som er en garanti for at produksjonen er ansvarlig, bærekraftig og så skånsom for miljøet som mulig.

Strikket kjøkkenhåndkle i “dark ash”, 175 kr, Humdakin

bæredygtig madindpakning sandwich bivoks

© Bee's Wrap

Erstatt plast- og aluminiumsfolie med et naturlig alternativ av bivoks fra Bee’s Wrap. Disse kan brukes igjen og igjen, og gjør matpakken litt mer innbydende med et flott, fargerikt design.

Sandwich Wrap “Mimis Purple”, 119 kr, Bee's Wrap

stofserviet bastian bærdygtigt OEKO-TEX mærket

© Bastian

Imponer gjestene med et fint dekket bord. Dropp papirserviettene, og bruk i stedet noen laget i stoff. Det gjør borddekkingen mer elegant. Disse stoffserviettene er laget av bomull som er OEKO-TEX®-sertifisert.

Serviett, 39 kr fra Bastian, kan kjøpes hos Illums Bolighus

kaffekrus to-go bæredygtigt bambus

© Nordal

Bruk en bærekraftig kaffekopp i stedet for engangskopp. Da unngår du unødvendig papiravfall. Spør du pent brygger helt sikkert kaffebaren kaffen i din egen medbrakte kopp - det er jo bra for klima.

BAMBOO "to-go" krus - Sort/grått, 85 kr, Nordal

Stelton serveringsbræt bæredygtigt træ

© Stelton

Maria Berntsen har designet et serveringsbrett for Stelton med innebygd skiferplate. Brettet er laget av bærekraftig bambus. Perfekt for tapas. Finnes i to størrelser.

TWIN serveringsbrett - Stor, 457 kr, Stelton

24 bottles drikkedunk CO2 neutral miljøvenligt

© 24 bottles

Dropp engangsflaskene fra matbutikken, og erstatt dem med en Clima termoflaske fra 24 Bottles. De er både fine å ha med på farten og miljøvennlige. For hver solgte Clima-flaske blir det plantet et tre, og flasken er også 100% CO2-nøytral. Hver gang du fyller flasken sparer du miljøet for 160 gram CO2.

Clima Bottle - Black Marble, 500 ml, ca. 399 kr, 24 Bottles

Ferm Living grydelapper bærdygtige denim køkken

© Ferm Living

Har gryteklutene blitt slitte og stygge? Da er det på tide å få noen nye. Ferm Living har laget et sett i blå denim av 100% økologiske tekstiler. Foringen er produsert av bærekraftig, gjenbrukt polyester.

Grytekluter, “Denim Pot Holders”, 309 kr, Ferm Living

bæredygtig madkasse der foldes ud til en tallerken

© Uhmm Box

Hva med en smart matboks som er produsert av Polypropylen, som er et bærekraftig plastmateriale? Matboksen kan brettes ut og brukes som en tallerken. Utover dette tåler den også både mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og fryser.

No.01 - Hvit med Petroleum bånd, 215 kr, Uhmm Box

frø dyrk dine egne krydderurter og grøntsager biodiversitet

© Copenhagen Seeds

Ingenting er mer tilfredsstillende enn å se frøene man har plantet, spire og vokse seg til spiselige krydderurter og grønnsaker. Copenhagen Seeds har fokus på å sikre en spiselig biodiversitet i framtiden. Videre sparer du miljøet for unødvendig transport og plastemballasje.

Red Giant, 45 kr, Copenhagen Seeds

bæredygtig kaffefilter genanvendelig kaffe

© Coffee Sock

Dropp engangsfilteret når du brygger kaffe. Disse filterne er laget av GOTS-sertifisert bomull og kan brukes igjen og igjen. Kaffefilteret skal skylles og henges til tørk før neste bruk.

Gjenbruk kaffefilter, 149 kr, Coffee Sock, forhandles hos Bee Organic

Matsvinn er dårlig for både økonomien og for miljøet. Forfatter og kokk Thomas Horne gjennomgår i denne boken mer enn 100 av de vanligste matvarene og forklarer hvordan vi kan vurdere holdbarheten med egne sanser. Boken gir også råd om oppbevaring, planlegging og bruk av restemat.

Kunsten å ikke kaste mat, 349 kr, Handverk Forlag

Få en gjennemført minibar hjemme ved å erstatte de billige plastsugerørene med stilrene sugerør fra norske Sip Eco, som er laget av bambus og rustfritt stål. Så unngår du å konsumere mikroplast og sparer miljøet for plastavfall.

Sugerør, 179 kr for 4 stk., Sip Eco

Kasser oppvaskbørsten i plastikk, og vask heller opp med en oppvaskbørste av kokosfibre og FSC-tre.

Plastikkfri oppvaskbørste, 99 kr, EcoCoconut, kan kjøpes hos Natur.no

Ferm Living bordservice mere miljøvenlig end melamin

© Ferm Living

La barnet ditt drikke av kopper laget av bambusfibre. Et mer bærekraftig alternativ til melamin. Med det flotte terrazzo-mønsteret får selv voksne lyst til å drikke av den.

Bamboo Cup Terrazo i fargen “Rose”, 59 kr,Ferm Living

Skagerak salatbestik bæredygtigt træ messingdetalje

© Skagerak

Et nydelig salatbestikk laget av FSC-sertifisert teaktre. Merkingen er en garanti for ansvarlig og bærekraftig skogdrift. Salatbestikket pynter fint på middagsbordet - legg merke til den lekre messingdetaljen på enden.

Edga Salad Servers, 390 kr, Skagerak

Relaterte artikler