Vinn kongelig oppdekking

I år fyller serviset Musselmalet Mega 10 år. Designeren, som for alvor fikk det kongelige serviset på bordet, heter Karen Kjældgård-Larsen. Hun startet arbeidet med det royale serviset allerede som 12-åring. Nå kan du vinne valgfritt Musselmalet Mega til en verdi av 20 000 kr.

Vind Musselmalet Mega

© bo-bedre.no

De sirlige blå blomstene, gresset og tornene snirkler seg i myke kurver nedover porselenet på Karen Kjældgård-Larsens kaffebord. I bakgrunnen bugner det gamle vitrineskapet av en kongelig blanding av musselmalet, blå blomst og loppefunn sammen med de mange delene i Musselmalet Mega, som den 36-årige keramikeren står bak.

Felles for Karen Kjældgård-Larsens arbeider er humoren – og at hun alltid treffer en nerve i tidsånden, slik Mega gjorde det for 10 år siden, og fikk unge mennesker til å samle på servise igjen.
– Mega er en måte å se hvor vakkert musselmønsteret egentlig er, ved å komme helt tett på. Og så er det et innslag av humor i det, som bringer noe uhøytidelig til serviset. Jeg synes for eksempel det er morsomt å blåse opp stempelet på baksiden og bruke det som dekor. Min tanke var at serviset skulle kunne blandes på bordet med det gamle musselmalte, som jeg selv hadde arvet fra min mormor.

Keramikerens arbeid med Mega foregår i tett samarbeid med Royal Copenhagen, som hele tiden stiller krav til fornyelse.– Det er min misjon å gjøre hver enkelt del spennende, samt å fornye meg. Jeg har helt klart utviklet meg i løpet av årene og jeg har nok blitt friere i forhold til det opprinnelige uttrykket. Og så føler jeg ikke at jeg på noen måte er ferdig med det kongelige.

Konkurransen slutter 31. mai 2010.

Relaterte artikler