Maren vant sofa for 35 000 kr!

"Hvorfor skal akkurat du vinne Suita-sofaen fra Vitra?", spurte vi. Maren hadde det beste svaret.

© Bokklubben og Vitra

Da vi fikk en Vitra-sofa designet av Antonio Citterio til å gi bort i premie i BO BEDRE, ville vi gi den til noen som garantert satte pris på designet og kvaliteten. Derfor inviterte vi leserne til å delta med en begrunnelse - hvorfor skal akkurat du få sofaen?

Vinneren av Suita-sofaen til en verdi av 35 000 kr ble Maren Kolle Riis. Vi falt for hennes dagdrømming om den perfekte sofaen som skal følge familien i hverdager og til fest. (Les bidraget nederst i saken).

  • Det er helt sprøtt å vinne, det skjer jo bare på film! sier Maren.

© bo-bedre.no

Sofaen vil ifølge Maren selv gi stuen hennes en sårt tiltrengt ansiktsløftning.

"Vi pusser opp vårt nye hjem, og stua er nedprioritert foran skap og oppbevaringsløsninger. Og det er innmari dumt, fordi sofaen tross alt er hjertet i hjemmet vårt", forteller Maren i sin begunnelse. Hun er redaktør i Bokklubben, og at hun er skrivefør er det ingen tvil om. Bidraget hennes utformet som postkort gjennom året, er underholdende lesning med gjenkjennelig hverdagsromantikk.

  • Ideen bak teksten er at sofaen har en sentral plass i et hjem. Det er mange scener som utspiller seg på en sofa, og det ville jeg vise i min postkort-tekst, sier Maren.

© bo-bedre.no

  • Hva er god design for deg?

  • Det er når funksjon og formgiving utfyller hverandre. En ubrukelig, men vakker sitruspresse er like teit som en smart, men stygg sitruspresse. Det er en bonus når tingene jeg omgir meg med er fine, at det er en tanke bak designen.

-Hvilket forhold har du til Vitra?

  • Vitra er en av de produsentene jeg er mest glad i, alt de lager havner på ønskelisten min. Økonomien gjør dog at den ønskelisten stort sett er en drømmeønskeliste.

Drømming gir også resultater, og denne julen kan Maren og familien feire med en spillter ny sofa fra Vitra.

© bo-bedre.no

Her kan du lese bidraget Maren sendte inn sammen med sin begrunnelse:

"Happy postcards fra en sofa kalt Suita

  1. februar 2011 kl 20.47

Det snør ute, og det er nesten 15 grader kaldt. Småjentene sover søtt, og jeg sitter under et pledd i den deilige sofaen min med en pocketutgave av Mattis Øybøs bok "Alle ting skinner", som handler om kuldesjokk på Bislett, her hvor jeg bor. Jeg er sliten i beina etter en lang dag, og strekker dem ut på den deilige sjeselongen, og tenker at akkurat her og nå har jeg det fint.

  1. mars 2011 kl. 19.15

Nå er sofaen full av fantastiske jenter, kledd i penklær og med et lite glass cava i hånden. Vi skråler og sitter tett, og er verdens fineste jentegjeng. Hei, der ringer det på døra! Det er Cathrine, som er forsinket etter møte på jobben. Hun får også plass i den lure sofaen, og festen kan begynne.

  1. april 2011 kl 18.06

Klokka er seks, og jentene har besøk av noen venninner som nå sitter og ser barne-tv. En sofa full av skjønne barn, og det spises frukt med store øyne mens de ser på at Margrethe lager ablegøyer. Jeg står på kjøkkenet og vasker opp, men stjeler til meg noen øyekast mot barnegjengen som sitter perfekt rammet inn i den nydelige sofaen.

  1. mai 2011 kl 08.30

Høytidsstemning på nasjonaldagen når hele familien i bunad avbildes. Jeg retter på luene på barna, og smiler til mannen min. Dette bildet blir sikkert julekortet i år, for alt ble faktisk ganske superb i sofaen. "

Relaterte artikler