Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Stekt torsk med rosenkål, brunet smør og ristede frø

Et lite stykke stekt torsk, servert helt enkelt med rosenkål, brunet smør og ristede frø.

Stegt torsk

© Anders Schønnemann

Stekt torsk med sprøtt tilbehør av rosenkål og frø. Den svarte skålen er fra Notre Dame,skjeene fra Vigga Svensson, kjeramikktallerkener i flotte nyanser fra Rosanna Svensson, samt linduk fra Himla.

Stekt torsk med rosenkål, brunet smør og ristede frø

4 personer

Dette trenger du:

Ristede frø

  • 1 ss. smør
  • 2 ss. pinjekjerner
  • 2 ss. gresskarkjerner
  • 2 ss. solsikkekjerner
  • flasalt

Stekt torsk

  • 400 g torskefilet uten skinn og ben
  • salt og pepper
  • 1 ss. olivenolje
  • saft av 1 sitron

  • 200 g rosenkål

  • 100 g smør

*Fremgangsmåte:

Ristede frø

  1. Smelt smøret i en panne og rist frøene i et par minutter. Pass på så de ikke blir mørke.
  2. Krydre med salt og fjern pannen fra varmen.

Stekt torsk

  1. Del fisken i porsjonsstykker og krydre den med salt og pepper.
  2. Varm litt olje i en teflonpanne og stek fisken i 6-7 minutter totalt, eller helt til den faller i alt, til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger. Vend fisken undervejs.
  3. Skvis sitron over
  4. Skjær av bunnen av kålen og del den i mindre biter.
  5. Damp rosenkålen i ca. 1 min. og sett til side.
  6. Brun smør i en liten gryte.

Servering

  1. Anrett den stekte fisken på en tallerken med rosenkålen.
  2. Topp med ristede frø og hell smøret over.

Relaterte artikler