Stekt torsk med rosenkål, brunet smør og ristede frø

Et lite stykke stekt torsk, servert helt enkelt med rosenkål, brunet smør og ristede frø.

Stegt torsk

© Anders Schønnemann

Stekt torsk med sprøtt tilbehør av rosenkål og frø. Den svarte skålen er fra Notre Dame,skjeene fra Vigga Svensson, kjeramikktallerkener i flotte nyanser fra Rosanna Svensson, samt linduk fra Himla.

Stekt torsk med rosenkål, brunet smør og ristede frø

4 personer

Dette trenger du:

Ristede frø

  • 1 ss. smør
  • 2 ss. pinjekjerner
  • 2 ss. gresskarkjerner
  • 2 ss. solsikkekjerner
  • flasalt

Stekt torsk

  • 400 g torskefilet uten skinn og ben
  • salt og pepper
  • 1 ss. olivenolje
  • saft av 1 sitron

  • 200 g rosenkål

  • 100 g smør

*Fremgangsmåte:

Ristede frø

  1. Smelt smøret i en panne og rist frøene i et par minutter. Pass på så de ikke blir mørke.
  2. Krydre med salt og fjern pannen fra varmen.

Stekt torsk

  1. Del fisken i porsjonsstykker og krydre den med salt og pepper.
  2. Varm litt olje i en teflonpanne og stek fisken i 6-7 minutter totalt, eller helt til den faller i alt, til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger. Vend fisken undervejs.
  3. Skvis sitron over
  4. Skjær av bunnen av kålen og del den i mindre biter.
  5. Damp rosenkålen i ca. 1 min. og sett til side.
  6. Brun smør i en liten gryte.

Servering

  1. Anrett den stekte fisken på en tallerken med rosenkålen.
  2. Topp med ristede frø og hell smøret over.

Relaterte artikler