Sitruscarpaccio med sjokoladepizza

Desserten er et kunstverk i seg selv – men lett å lage. Dander fruktene i kreativ mosaikk, og server til den sprøstekte butterdeigpizzaen med sjokolade på ... Tallerkener fra Anne Black.

Sitruscarpaccio med sjokoladepizza

© Pia Enghild

Til 4 personer, en sjokoladepizza deles av to

FRUKT
sitrusfrukter 5 – 7 stykk, f.eks. pomelo, grapefrukt og rødappelsin
mango moden, 1–2 stykk

VANILJESIRUP
vann 2 ss
rørsukker 1 ss
vaniljestang 1 stykk

SJOKOLADEPIZZA
butterdeig 2 store ruller, ca. 450 g
smør 25 g
rørsukker 1 ss
kremfløte 4 ss
marsipan rå i skiver, 140 g
sjokolade mørk 70 %, 80 g
sjokolade hvit, 80 g
melis 1 ss
kakao 1 ss

• Rens sitrusfruktene fri for skall og hvite hinner, og skrell mangoen.
• Skjær frukten i tynne fi rkanter av forskjellig størrelse, og legg dem som en mosaik på 4 desserttallerkener.
• Bland vann, sukker og frøene fra vaniljestangen i en liten kjele.
• Kok blandingen ved svak varme under omrøring, til en konsistens som tynn sirup. Fordel den over sitruscarpaccioen.
• Varm opp ovnen til 200°. Skjær butterdeigen ut i 2 sirkler (15–20 cm i diameter) – slik at de passer til desserttallerkenene.
• Smelt smør og sukker, og pensle kanten på deigsirklene to ganger. Legg bunnene på en plate med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i ca. 8 min.
• Prikk huller i de hevede kakebunnene, og la 2 ss fløte renne inn i hver bunn.
• Legg marsipanskiver på bunnene, og stek dem ytterligere i ca. 4 min. Fordel sjokoladen, og stek de 2 bunnene de siste 2–4 min.
• Dryss de varme sjokoladepizzaene med melis og kakao, og server dem sammen med sitruscarpaccioen.

Relaterte artikler