Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Røkelaks med kremost og nøtter

Prøv denne enkle og deilige forretten med røkelaks, som passer godt hele året.

© Pia Enghild

Ingredienser for 4 personer

100 g ferskost

2 ss. kremfløte

1 ts. dijonsennep

1 knivs. salt

50 g paranøttkjerner

25 g. valnøttkjerner

1 stk. eple

10 g smør

6 stk. sylteagurk

4 stk. laks, kaldrøkt

Røkt laks med kremost - slik gjør du

  1. Rør kremost sammen med fløte, sennep og salt.

  2. Hakk nøttene grovt, og kutt eplet (med skall) i ca 1 cm store terninger.

  3. Smelt smøret i en stekepanne, og rist nøttene på middels varme i pannen i et par minutter.

  4. Trekk pannen av varmen, hell av smøret, og bland de ristede nøttene sammen med hakkede cornichoner og epleterningene.

  5. Legg 1 god ss rørt kremost på hver tallerken, og brett en skive røkelaks ved siden av.

  6. Fordel blandingen av nøtter, cornichoner og epleterninger over, og servér.

Relaterte artikler