Potetchips med kantarellmajones

Prøv å lage potetchips hjemme, og gi dem et ekstra pift med hjemmelaget majones med smak av høst.

Potetchips med kantarellmajones.

© bo-bedre.no

POTETCHIPS:
bakepotet 1 stykk
grovt salt 2 ss
vann 2 l
maisolje ca. 1 l
fint salt

KANTARELLMAJONES:
eggeplommer 2 stykk
salt en klype grovt
maisolje ½ dl
dijonsennep 1 ts
ferskpresset sitronsaft ½ts
kantareller ½ ss, tørkede finhakkede

Potetchips: Skjær potetskivene i 1 mm tynne skiver, gjerne med et mandolinjern. Legg potetskivene i kaldt vann, og la dem stå i ca. 3 timer. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 1 min. Hell skivene over i en sil, og skyll over med kaldt vann. La bitene tørke på kjøkkenpapir. Varm opp oljen i en kjele til ca. 135 ° C – sjekk oljens temperatur med et steketermometer. Legg 4 – 5 potetskiver i oljen om gangen, og kok dem til de er gylne – vend dem et par ganger. La de nykokte chipsene dryppe av på fettsugende papir, og dryss dem med litt fint salt. Husk å ha et lokk parat, hvis oljen skulle ta fyr.

Kantarellmajones: Pisk eggeplommer og salt til en seig masse. Tilseoljen litt etter litt, og rør i sennep og sitron. Smak til med salt og pepper, dryss over tørkede kantareller og server til chipsen.

Relaterte artikler