Pasta med vårløk, ramsløk og bacon

Enkel og lekker pastarett – et opplagt luksusvalg i hverdagen!

ramsløg opskrifter ramsløg sæson

© Stine Christiansen

Pasta med vårløk, ramsløk og bacon

Tid: 20 min.

Dette trenger du:

  • 8 skiver lufttørket bacon
  • 300 g lang fusilli eller spaghetti av god kvalitet
  • 1 bunt vårløk
  • olivenolje
  • 1 stor håndfull ramsløksblader
  • salt og nykvernet pepper
  • 75 g friskrevet parmesan

Fremgangsmåte:

  1. Stek baconskivene sprø og legg dem til side.
  2. Kok pastaen al dente i lettsaltet vann, etter anvisning på pakken.
  3. Rens vårløkene og snitt stilkene på langs.
  4. Skyll ramsløksbladene godt.
  5. Stek vårløk og ramsløk i olivenolje på middels varme i 2 minutter. Ha over et par spiseskjeer av pastavannet og bland deretter i den kokte pastaen.
  6. Smak til med salt og pepper, og fordel pastaen i dype tallerkener. Topp det hele med bacon, dryss godt med revet parmesan over og server umiddelbart.

Relaterte artikler