Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Minipai med chorizo

Disse lekre minipaiene kan nytes både varme og kalde, og er perfekte til middag så vel som i nistepakken. I stedet for små paier kan du selvsagt lage én stor.

© Tia Borgsmidt

Små paier med bladbete, erter og chorizo

Ca. 4 porsjonspaier eller en stor pai

Dette trenger du

Paideig

  • 120 g hvetemel
  • 80 g fullkornsmel
  • 1 tsk. salt
  • 100 g smør
  • litt vann

Fyll

  • 1 bladbete
  • 200 g chorizopølser
  • 1 spsk. olivenolje
  • 200 g erter i belg
  • 4 egg
  • 2 dl crème fraîche (18 %)
  • salt og pepper

Slik gjør du

Paideig

  1. Ha de to meltypene i en bolle og tilsett salt.
  2. Smuldre smøret i melet og kna deigen. Tilsett litt vann om nødvendig.
  3. Dekk til deigen og sett den til kjøling i ca. 1 time.
  4. Kjevl ut deigen på et melete bord og trykk ut deigbiter som passer til størrelsen på formene dine - alternativt én stor form.
  5. Fordel deigen i de smurte formene, og sett dem kjølig mens du tilbereder fyllet.

Fyll

  1. Skjær stilkene av bladbeten.
  2. Skjær chorizopølsene i skiver.
  3. Varm oljen i en panne og stek pølsene gyldne.
  4. Ta pølsene ut av stekepannen, og stek først stilkene fra bladbeten i 3-4 min.
  5. Tilsett selve bladene, og la dem falle litt sammen.
  6. Krydre med salt og pepper, og ta bladbetene av pannen. Belg ertene.
  7. Vend chorizoen med bladbeter og ertene, og fordel i paiformene.
  8. Bland egg med crème fraîche, krydre med salt og pepper og hell i formene. Rør forsiktig slik at fyllet fordeler seg.

Stek paiene i forvarmet ovn ved 200° varmluft i 15-20 min. til de er gyldne og eggeblandingen har satt seg.

Relaterte artikler