Mat —
Mango- og pasjonsfrukt-trifle med limekrem
Den tradisjonelle triflen har fått en velsmakende makeover.
Tekst — Lone Kjær
Trifle a la østen. Eksotiske frukter som mango og pasjonsfrukt er gode om våren. Bruk de for eksempel soom her i en tradisjonell trifle. Keramikkskål fra K.H. Würtz, skjeer fra Gense.
Mango- og pasjonsfrukt-trifle med limekrem
Vi har latt oss inspirere av en gammeldags klassisk trifle, men serverer den i stedet med mango, pasjonsfrukt, lime og yuzu, og får en syrlig frisk smak av Østen.
Ingredienser:
Trifle
- 2 modne mangoer
- 4 pasjonsfrukter
- 8 marsipanmakrone
- 1 dl yuzusake
- 2 dl kremfløte
Lime- vaniljekrem
- 1 vaniljestang
- 1 ss rørsukker
- 2 dl kremfløte
- 2 eggeplommer
- revet skall av 1–2 lime
- 1 ss maisenna
Fremgangsmetode:
Lime-vaniljekrem
- Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og bland dem med sukkeret.
- Ha sukker, fløte, eggeplommer og limeskall i en gryte med maisenna, og varm opp under omrøring til kremen tykner.
- Avkjøl kremen.
- Smak eventuelt til med mer limeskall eller -saft.
Trifle
- Skrell og del mangoen i båter.
- Del pasjonsfruktene, og skrap ut kjerner og saft.
- Pisk fløten til en lett krem.
- Dypp makronene i yuzusake.
- Fordel frukt, krem, makroner og lime- og vaniljekrem lagvis i skåler eller glass.