Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Lammeculotte med stekte nøtter og konfiterte grønnsaker

Det nydelige lammet får smakfullt selskap av konfiterte neper og persillerot med gylne nøtter til. Oppskrift til 4 personer.

Lammeculotte med stekte nøtter og konfiterte grønnsaker

© Pia Enghild

Konfiterte grønnsaker:
persillerøtter 8 stykk (ca. 600 g)
neper 8 stykk (ca. 400 g), små
salt 1 ts, grovt
hvitløk 3 fedd, grovhakket
panchetta, 35 g, eller godt bacon eller
parmaskinke i tynne skiver
rapsolje 1 l

Lammeculotte:
lammeculotter ca. 600 g
fint salt ½ ts
nykvernet pepper

Stekte nøtter:
mandler 25 g
valnøtter 25 g
cashewnøtter 25 g
eggehvite 1 stykk
hvetemel 1 dl
salt ½ ts, fint
cherrytomater 125 g, gule, skåret i fire
rosmarinblader 1 ss, ferske, hakket

• Varm ovnen opp til 125°.
• Skrell persillerøttene, og skrubb nepene. Vend grønnsakene med salt, og legg dem sammen med hvitløk og panchetta i en stor ildfast form.
• Hell over oljen, og sett fatet tildekket midt i ovnen i 2 ½ time. Hev varmen til 150°, og la det stå ytterligere 20 min.
• Hell oljen fra de konfiterte grønnsakene, men ta vare på oljen til de stekte nøttene. Legg grønnsakene på en plate dekket med bakepapir, og del den sprø panchettaen i mindre stykker.
• Behold varmen i ovnen på 150°.
• Snitt lammeculottenes fettkant, og sett inn med salt og pepper.
• Legg kjøttet i en liten lidfast form, dekk til, og stek det midt i ovnen i ca. 25 min. Mål med et steketer-mometer, kjøttets sentrumstemperatur skal være ca. 70°.
• Legg så mandler og valnøtter i en liten kjele med kaldt vann, og gi dem et raskt oppkok.
• Sil av kokevannet, og vend nøttene sammen med kasjunøttene i den sammenpiskede eggehviten.
• Løft nøttene forsiktig opp, og vend dem i melet.
• Varm opp ½ l olje i en kjele, og stek nøttene i 1–2 min. Løft dem opp med en hullsleiv, og legg dem på absorberende kjøkkenpapir.
• Vend de sprø nøttene med salt og rosmarin.
• Varm de konfiterte grønnsakene i ovnen ved 150°, og bland dem med tomater, rosmarin og de små panchettastykkene.
• Stek lammeculottene et øyeblikk i en varm panne med litt olje, og server lam, konfiterte grønnsaker og sprø, gylne nøttene.

Relaterte artikler