Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Kremete hvite bønner med lakserogn

De hvite bønnene er blendet til krem sammen med avokado og ricotta.

Kremete hvite bønner 1

© Pia Enghild

4 personer
hvite bønner, ½ dl tørkede
vann 2 dl, til bløtlegging
ricotta eller crème fraîche 18 % 2 ss
kvart avokado, skrellet
kvart fedd hvitløk
sitronsaft 1 – 2 ts, ferskpresset
vann 2 ss
litt fint salt
lakserogn 50 g
gressløk, en håndfull
svart pepper, nykvernet

• Skyll bønnene, og legg dem i bløt i kaldt vann
over natt en. Hell så av vannet.
• Legg bønnene i en kjele, hell på vann til de er
dekket, og kok dem på svak varme i ca. 45 min.
Sil av vannet.
• Ta til side 1 ss av de kokte bønnene, og blend
resten sammen med de øvrige ingrediensene
(unntatt lakserognen og gressløken) til en myk
krem. Smak til med salt og pepper.
• Anrett de kremete bønnene i små tallerkener,
og pynt med noen hele bønner, lakserogn,
gressløk og nykvernet pepper.

Relaterte artikler