Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Karamellisert rabarbra med bringebær og vaniljeis

Denne herlige desserten kombinerer syrlig og søtt og er en perfekt avslutning på sommermåltidet.

Karamellisert rabarbra

© Christian Brun

Dette trenger du:

brunt sukker 100 g
hvitvin 2 dl
rabarbra 1 stang, ca. 200 g
vaniljestang 1 stykk
bringebær 1 kurv
jordbær
vaniljeis
pistasjnøtter 50 g

Fremgangsmåte:

  • Ha brunt sukker i en kjele med 2 dl hvitvin.
  • Kutt rabarbraen i ønskede biter, og legg dem i en ildfast form.
  • Hell over karamellen, små oppskårene jordbærterninger, og frøene fra vaniljestangen.
  • Bak rabarbraen til den er mør, ca. 15 min i 180 grader.
  • Legg dem på tallerkenen, og pynt med bringebær.
  • Legg en kule god vaniljeis på toppen, og dryss over finhakkede pistasjnøtter.

Relaterte artikler