Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Kanelsnurrer - lær teknikken

Claus Meyer, en av Danmarks største matpersonligheter, deler sin fantastiske oppskrift på kanelknuter. Se hvordan du snurrer dem trinn-for-trinn.

© Skovdal & Skovdal

Kanelsnurrer

Ca. 12 stk.

FYLL

Dette trenger du:

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 5 g kanel*

Slik gjør du:

1 Rør ingrediene sammen.
2 Hell fyllet i en beholder med lokk, og la den stå på benken til du skal bruke den.

DEIG

Dette trenger du:

  • 5 dl kald helmelk
  • 50 g gjær
  • 1 egg
  • 1 kg hvetemel
  • 150 g sukker
  • 10 g salt
  • 15 g kardemomme
  • 150 g smør
  • Egg til pensling *

Slik gjør du:

1 Hell melken i en bakebolle og ha gjæren i den kalde melken. Rør til gjæren er helt oppløst.
2 Rør egget inn i væsken, og ha alle de tørre ingrediensene i bollen.
3 Sett bollen i kjøkkenmaskinen med eltekroken, og elt på lav hastighet i ca. 8 minutter til du har en glatt og fast deig.
4 Skjær opp det kalde smøret i små terninger og ta smøret oppi bollen.
5 Elt på lav hastighet i ca. 8 minutter til smøret er eltet helt inn, og deigen er blank og fast.
6 Hell deigen ut på et melet bakebord, og kjevle den ut til et rektangel på ca. 60 x 30 cm.

SLIK SNURRER DU DEIGEN:

1 Smør fyllet jevnt utover hele deigen.
2 Brett en tredjedel av deigen inn mot midten fra en av kortsidene. Brett den siste tredjedelen inn over den første, slik at du har tre lag.
3 Kjevle så deigen til et kvadrat på ca. 30 x 30 c med 2 cm tykkelse.
4 Skjær deigen i strimler på 2 ½ cm bredde og 30 cm lengde. Ta en deigstrimmel og legg på bordet foran deg. Hold fast i den ene enden av strimmelen med den ene hånden, mens du tvinner strimmelen mot deg selv med den andre hånden.
5 Legg eventuelt strimmelen tilbake på bordet, slik at du kan snurre den enda mer. Gjerne til du har 6-7 snurrer.
6 Ta den tvinnede deigstrimmelen opp med begge hender og snurr den to ganger rundt peke- og langefingeren. Legg den siste delen av remsen over snurrene og plasser den mellom peke- og langefingeren. Trekk fingrene til deg så deigremsen festes i “snurren”.
7 Legg de ferdige kanelsnurrene på en eller to bakeplater med bakepapir. La kanelsnurrene heve tildekket i 1-2 timer. Pensle med et pisket egg - ikke bruk melk, fordi egg gir flott glans til bakverket.
8 Stek kanelsnurrene i 10-15 minutter i 200 grader varmluft.

Relaterte artikler