Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Kake med sjokolade og kaffe

Kaken som kombinerer mousse, kaffe og sjokolade. En fantastisk smaksopplevelse!

Kake med kaffe

© Anders Schønnemann

Kake med sjokolade og kaffe
4-6 personer

Kake
Dette trenger du:

smør 55 g
mørk sjokolade 60 g,
70% kakao, hakket
egg 2 stk., separerte i plommer og hvitter
sukker 25 g
mel 20g
mandelmel 2 spsk.

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180°.
Kle en bakeplate med bakepapir.
Smør en kakeform med diameter på ca. 18 cm med litt smør, og sett den på bakeplaten.
Smelt smøret i en liten gryte. Ta gryten av varmen og tilsett sjokolade.
Brug en slikkepott og rør rundt til sjokoladen er smeltet.
Tilsett eggeplommene.
I en annen bolle pisker du eggehvitte og sukker stivt.
Tilsett 1/3 av hvittene i sjokoladeblandingen.
Sikt melet i blandingen, og tilsett deretter mandelmel.
Vend det hele sammen, og hell deigen i den smurte kakeformen.
Bak kaken i midten av ovnen i ca. 15 minutter, eller til den har hevet.
La kaken avkjøle på en rist.

Kaffesirup
Dette trenger du:

vann 1⁄2 dl
sukker 50 g
friskbrygget espresso 1 kopp

Slik gjør du:

Kok vann og sukker, og la det småkoke i 2 minutter.
Ta gryten av varmen og tilsett kaffen. Oppbevar sirupen i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Legg en kakeform i samme størrelse som tidligere på et fat.
Fór ringen med et plastikbånd eller en strimmel bakepapir.
Legg den bakte kakebunn i.
Pensle med et godt strøk av kaffesiruppen. Legg til side.

Kaffemousse
Dette trenger du:

mørk sjokolade 100 g, (min. 60% kakao)
kremfløte 180 g
eggeplommer 3
sukker 50 g
kaffe 4 tsk., meget sterk

Slik gjør du:

Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over et vannbad.
Pisk fløten lett. Avkjøl.
Pisk eggeplommer og sukker stivt. Tilsett kaffe og smeltet sjokolade. Tilsett så den lettpiskede fløten. Hell moussen umiddelbart over kakebunnen.
Sett kaken i fryseren i minst 2 timer.

Sjokoladekrem
Dette trenger du:

mørk sjokolade 90 g
kremfløte 1,2 dl
glukosesirup 30 g

Slik gjør du:

Hakk sjokoladen og legg den i en bolle.
Kok opp kremfløte og glykosesirup.
Hell den varme fløten over sjokoladen, og rør med en slikkepott til blandingen er godt blandet.
Hell sjokoladeblandingen i en liten, høy beholder, og miks med stavmikser. Sett stavmikseren skrått ned i beholderen, og rett den opp før du skrur den på. På denne måten unngår du luftbobler.
Ta kaken ut av fryseren, og fjern strimmelen rundt kaken.
Plasser kaken på rist, men med litt av kaken utenfor kanten på risten.
Begynn fra midten, og hell sjokoladetrekket over kaken.
Løft kaken av risten med en palettkniv.
Plasser så kaken på et serveringsfat, og la den stivne i kjøleskapet.

Relaterte artikler