Kaffeekspertenes beste triks - lær snarveien til den perfekte kaffekoppen
Annonsørinnhold Denne unike bryggemetoden har sine røtter tilbake til 1830-tallet. Nå har den kommet tilbake, og har igjen blitt en favoritt blant kaffeelskere verden over. Se hvordan du selv kan komme i gang med den her.

Kanskje har du allerede hørt om vakuum eller “Siphon”-bryggemetoden. Hvis ikke, bør du lese videre.
Over hele verden brygger kaffeeksperter og baristaer med vakuummetoden. Det er enkelt, ser bra ut - og smaken på den ferdige kaffen er utsøkt!
Det spesielle med vakuummetoden er smaken. Bryggemetoden utnytter vakuumet som oppstår mellom glasskolben og kannen. Her forsegles og bevares kaffens smaksstoffer, som skaper en fantastisk smak på kaffen. Vakuummetoden er også underholdende å se på. Det er gøy å se hvordan kaffen bobler seg gjennom kolben under bryggingen. Det futuristiske designet på bryggeren gjør det også dekorativ.
Bli ekspert på vakuummetoden, og lær å brygge den perfekte kaffekoppen ved å lese guiden under.
På 50- tallet importerte danske Peter Bodum en vakuumbrygger fra Frankrike. Han ble svært imponert over smaken på kaffen, men synes selve bryggeren var for dyr. Han begynte derfor selv å produsere den, under navnet PEBO vakuumbrygger.
Guide: Den perfekte kaffekoppen med vakuum på 4 steg
- Hell ferskt, kaldt vann i den nederste delen av kannen (vannkjelen). Sett på overdelen (kolben), og sørg for at silikonringen sitter tett mellom glasskolben og kjelen slik at det dannes et vakuum. Slå på bryggeren.
- Bruk alltid nykvernet kaffe. Tilsett ca. 7 g kaffebønner per kopp (8 mål til 1 liter vann = 8 kopper). Tips: Om kaffen har krutt i eller om den blir en mildere versjon, avhenger av hvordan du kverner bønnene. Energiboosten om morgenen krever finmalt kaffe, mens den rundere og mildere smaken man vil ha om ettermiddagen og kvelden krever en grovmalt kaffe.
- Når vannet har riktig temperatur stiger det opp i kolben som følge av trykket som oppstår. Det er her vakuumet dannes. Det er først nå kaffen tilsettes. Rør deretter kaffen ut med en plastskje før du setter på lokket.
- Kaffen brygges i 4 minutter, før den slår seg av, av seg selv. Når bryggeren slår seg av dannes det kulde, som skaper et undertrykk som gjør at kaffen siver langsomt ned gjennom filteret. Kaffen er servert!