Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Isbar med pistasj og sjokolade

Pistasj og sjokolade kler hverandre - en god, klassisk kombinasjon.

© Stine Christiansen

Isbar med pistasj og sjokolade

12-16 stk.

Dette trenger du:

Sjokoladekakebunn

  • 100 g smeltet smør
  • 125 g mørk sjokolade
  • 2 egg
  • 125 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 2 ss kakao
  • 1 ts bakepulver

Sjokoladeis

  • 2 egg
  • 100 g sukker
  • 125 g smeltet mørk sjokolade
  • 5 dl kremfløte

Pistajis

  • 4 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 100 g pistasj
  • 1 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte

Pynt

  • Pistasjnøtter

Slik gjør du:

  1. Smelt smør og hakket sjokolade på svak varme.
  2. Pisk egg og sukker luftig.
  3. Sikt mel, kakao og bakepulver i eggeblandingen, og rør alt sammen med sjokoladesmør.
  4. Hell deigen i en smurt, meldrysset form på ca 20 x 30 cm, og stek kaken ved 150 grader i ca. 25 minutter.
  5. Avkjøl kaken på en rist.
  6. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis.
  7. Tilsett smeltet sjokolade mens du pisker, og deretter fløte.
  8. Frys isen under jevnlig omrøring eller i en ismaskin.
  9. Legg plastfolie i den tidligere brukte formen, og legg deretter sjokoladebunnen tilbake i formen. Legg sjokoladeisen oppå.
  10. Sett i fryseren i minst en time.
  11. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljekorn luftig og skummende.
  12. Finkutt pistasjnøtter og bland med melk til en grønn, kremete masse.
  13. Rør pistasjmassen i eggedosisen, og bland deretter i fløten.
  14. Frys isen i en ismaskin til softiskonsistens og fordel den over sjokoladeisen.
  15. Jevn ut overflaten, og sett iskaken tilbake i fryseren til den er fast.
  16. Skjær isen i fine stykker, dryss over finhakkede pistasjnøtter og server.

Relaterte artikler