
Saltet torsk med korianderkrem og steinbitrogn
Kombinasjonen av salt torsk, korianderkrem og steinbitrogn er en sikker vinner. Retten er enkel å lage, men husk at torsken må tilberedes dagen før.
AvLone Kjær
Saltet torsk med korianderkrem og steinbitrogn
2 personer
Dette trenger du
Saltet torsk
- 150 g torskefilet uten skinn og bein
- 1 ss limesaft
- 1⁄2 ts flaksalt
- 1⁄2 ts sukker
Korianderkrem
- 1⁄2 dl kremfløte
- 1 ss crème fraîche 35 % 1 ts grovkornet dijon- sennep
- 1⁄2 rødløk
- 5 stilker frisk koriander Flaksalt og pepper
- 1⁄2 agurk
- 50 g steinbitrogn Rugbrødchips
Slik gjør du
Saltet torsk
- Legg fisken på et stykke plastfolie.
- Fordel limesaft, salt og sukker jevnt over fisken, og pakk den inn.
- La fisken ligge i kjøleskapet over natten.
Korianderkrem
- Ha kremfløten i en bolle, og pisk til den er tykk. Tilsett crème fraîche, og pisk til krem. Skrell og hakk løken. Skyll og hakk koriander. Spar litt til pynt.
- Vend sennep, rødløk og koriander inn i crème fraîche-blandingen. Smak til med flaksalt og pepper.
- Skjær agurken i brede strimler.
- Ta fisken ut av plastfolien, og skjær den i tynne skiver.
Servering
Anrett fisken i boller, og topp med korianderkrem, steinbitrogn, agurkstrimler og rugbrødchips. Pynt med koriander.