© Tia Borgsmidt

Saltet torsk med korianderkrem og steinbitrogn

Kombinasjonen av salt torsk, korianderkrem og steinbitrogn er en sikker vinner. Retten er enkel å lage, men husk at torsken må tilberedes dagen før.

Saltet torsk med korianderkrem og steinbitrogn

2 personer

Dette trenger du

Saltet torsk

  • 150 g torskefilet uten skinn og bein
  • 1 ss limesaft
  • 1⁄2 ts flaksalt
  • 1⁄2 ts sukker

Korianderkrem

  • 1⁄2 dl kremfløte
  • 1 ss crème fraîche 35 % 1 ts grovkornet dijon- sennep
  • 1⁄2 rødløk
  • 5 stilker frisk koriander Flaksalt og pepper
  • 1⁄2 agurk
  • 50 g steinbitrogn Rugbrødchips

Slik gjør du

Saltet torsk

  1. Legg fisken på et stykke plastfolie.
  2. Fordel limesaft, salt og sukker jevnt over fisken, og pakk den inn.
  3. La fisken ligge i kjøleskapet over natten.

Korianderkrem

  1. Ha kremfløten i en bolle, og pisk til den er tykk. Tilsett crème fraîche, og pisk til krem. Skrell og hakk løken. Skyll og hakk koriander. Spar litt til pynt.
  2. Vend sennep, rødløk og koriander inn i crème fraîche-blandingen. Smak til med flaksalt og pepper.
  3. Skjær agurken i brede strimler.
  4. Ta fisken ut av plastfolien, og skjær den i tynne skiver.

Servering
Anrett fisken i boller, og topp med korianderkrem, steinbitrogn, agurkstrimler og rugbrødchips. Pynt med koriander.