Rosastekt svinefilet med sopp, rosenkål og appelsinglace

Stek svinefileten ved lav temperatur, da blir den ekstra saftig. Fjerner du sener og fett på kjøttet, renser soppen og gjør rosenkålen klar, er det enkelt å lage en appetitt- vekkende hovedrett.

© Tia Borgsmidt

Rosastekt svinefilet med sopp, rosenkål og appelsinglace

2 personer

Dette trenger du

Rosastekt svinefilet

  • 1 liten svinefilet
  • Flaksalt og pepper
  • Smør

Sopp

  • 250 g sopp, for eksempel shiitake
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • Flaksalt og pepper
  • 100 g fullkornnudler

Smørdampet rosenkål

  • 250 g rosenkål
  • 10 g smør
  • Flaksalt og pepper
  • 1 ts sesamfrø

Appelsinglace

  • 1 ss sukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 dl appelsinjuice
  • 2 dl fond/buljong
  • 10 g kaldt smør
  • Flaksalt og pepper

Slik gjør du

Rosastekt svinefilet

  1. Rens fileten, og krydre den med flaksalt og pepper. Sett ovnen på 100°. Smelt smør i en panne, og brun fileten på alle sider. Legg kjøttet i en smurt ildfast form, og sett den i ovnen.
  2. Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på cirka 63° (da blir svinefileten rosa), det tar cirka 45 minutter.
  3. Ta ut kjøttet og la det hvile under et klede i cirka 5 minutter.

Smørdampet rosenkål

  1. Skjær av det nederste av stokken på rosenkålen, og del dem i to.
  2. Ha rosenkålen i en kjele, hell på cirka 2 centimeter med vann. Kok opp og tilsett smøret, og la det småkoke i cirka 3 minutter.
  3. Krydre med flaksalt og pepper.

Sopp

  1. Børst soppen ren. Varm olje i en stekepanne, og stek soppen på høy varme mens du rister pannen godt. Stek til soppen er gyllen. Ha i presset hvitløk, og smak til med flaksalt og pepper.
  2. Kok nudlene som angitt på pakken, og la den renne av.

Appelsinglace

  1. Ha sukker og balsamico i en liten kjele og kok opp.
  2. Tilsett appelsinjuice og la det småkoke til det er kokt inn til halvparten.
  3. Ha i fond og kok inn til det halve.
  4. Ta kjelen av platen, og pisk inn smøret. Smak til med flaksalt og pepper.

Servering
Skjær kjøttet i skiver, og anrett med nudler, smør- dampet rosenkål, et dryss av sesamfrø, sopp og appelsinglace.