
Rødspetter med fennikel, reddik og kaperssmør
Får du tak i rødspette, er det ingenting som er bedre på en lun og lys sommerdag. Server fisken smørstekt med tynne skiver av fennikel og reddik og rikelig med kaperssmør
AvLone Kjær
Til 4 personer
Dette trenger du:
Topping
- 1 fennikel
- 1 bunt reddiker
- 2 ss olivenolje
- flaksalt og pepper
Kaperssmør
- 1 sjalottløk
- 4 ss salte kapers
- 100 g smør
- 1 økologisk sitron, revet skall
Rødspetter
- 4 hele rensede rødspetter 1 dl hvetemel
- flaksalt og pepper
- smør til steking
- 1 potte bronsefennikel
Slik gjør du:
Topping
- Skjær fennikel og reddik i løvtynne skiver.
- Bland skivene med olivenolje og smak til med salt og pepper.
Kaperssmør
- Finhakk løken.
- Skyll kapersene og hell av vannet.
- Brun smøret i en panne.
- Ta pannen av varmen og vend inn hakket løk, kapers og sitronskall.
Rødspetter
- Rens rødspettene. Tørk dem godt og vend dem i hvetemel tilsatt salt og pepper.
- Smelt smøret i en stor panne, og stek rødspettene (2 om gangen) i smøret i 3–4 min. på hver side.
Servering
- Anrett rødspettene på tallerkener.
- Topp med fennikelsalat og drypp over kaperssmør.
- Pynt med bronsefennikel.
TIPS: I stedet for bronsefennikel kan du pynte retten med persille eller dill.