Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Rødspetter med fennikel, reddik og kaperssmør

Får du tak i rødspette, er det ingenting som er bedre på en lun og lys sommerdag. Server fisken smørstekt med tynne skiver av fennikel og reddik og rikelig med kaperssmør

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Til 4 personer

Dette trenger du:

Topping

  • 1 fennikel
  • 1 bunt reddiker
  • 2 ss olivenolje
  • flaksalt og pepper

Kaperssmør

  • 1 sjalottløk
  • 4 ss salte kapers
  • 100 g smør
  • 1 økologisk sitron, revet skall

Rødspetter

  • 4 hele rensede rødspetter 1 dl hvetemel
  • flaksalt og pepper
  • smør til steking
  • 1 potte bronsefennikel

Slik gjør du:

Topping

  1. Skjær fennikel og reddik i løvtynne skiver.
  2. Bland skivene med olivenolje og smak til med salt og pepper.

Kaperssmør

  1. Finhakk løken.
  2. Skyll kapersene og hell av vannet.
  3. Brun smøret i en panne.
  4. Ta pannen av varmen og vend inn hakket løk, kapers og sitronskall.

Rødspetter

  1. Rens rødspettene. Tørk dem godt og vend dem i hvetemel tilsatt salt og pepper.
  2. Smelt smøret i en stor panne, og stek rødspettene (2 om gangen) i smøret i 3–4 min. på hver side.

Servering

  1. Anrett rødspettene på tallerkener.
  2. Topp med fennikelsalat og drypp over kaperssmør.
  3. Pynt med bronsefennikel.

TIPS: I stedet for bronsefennikel kan du pynte retten med persille eller dill.

Håndplukket til deg