Grillet hakkebiff med ramsløks-aioli og grillede grønnsaker

Denne blir en sikker favoritt på sommerens grillkvelder.

ramsløg opskrifter ramsløg sæson

© Stine Christiansen

Grillet hakkebiff med ramsløks-aioli og grillede grønnsaker

Til 4 personer

Dette trenger du:

  • 600 g karbonadedeig
  • 4 blad ramsløk
  • olje til steking
  • 1 bunt grønne asparges 1-2 bunter vårløk
  • 150 g god majones
  • 6 blad ramsløk
  • 50 g gresk yoghurt eller crème fraîche
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Bland karbonadedeigen med finhakket ramsløk, salt og pepper, og form fire litt høye burgere.
  2. Skyll aspargesstilkene og brekk av de trevlete nederste delene.
  3. Rens vårløkene og snitt litt av toppen og rotspissen av.
  4. Grill grønnsakene på en grillpanne i cirka 2 minutter på hver side.
  5. Rør majones sammen med finhakket ramsløk, og smak til med yoghurt, salt og pepper. La gjerne aiolien trekke litt.
  6. Grill biffene i cirka 3 minutter på hver side, slik at de beholder en rosa kjerne.
  7. Anrett biffene med grillede grønnsaker og ramsløk aioli, og server med godt brød eller poteter.

Relaterte artikler