Gateau Marcell sjokoladekake med appelsin, druer og dadler

Avslutt middagen med en lekker sjokoladekake toppet med vindruer, appelsin og dadler.

Gateau Marcell

© Pia Enghild

Gateau Marcell
smør 140 g
sjokolade 140 g
sukker 140 g
eggeplommer 0,75 dl
rørsukker 2 ss
eggehviter 2½ dl
appelsin 2
blå druer 150 g
dadler 10, stenfrie

Smør, sjokolade og sukker smeltes i en bolle over et vannbad. Pisk eggeplommene, og vend inn den smeltede sjokolademassen. Pisk så eggehviten stiv og vend inn i kakemassen. Bruk en ildfast form ca. 15–20 cm, og dekk med bakepapir smurt med smør og drysset med sukker. Hell halvparten av kakemassen i formen. Stek i ca. 30 minutter ved 180°. Ta kakebunnen ut, og la den avkjøles før resten av massen helles på. Sett formen med kaken til frysing, dekk til med plastfolie. Skjær appelsinene fri for skall og fileter. Skyll druene, skjær i to, og fjern steinene. Del dadlene i fire. Anrett frukten på den frosne kaken.

Relaterte artikler