Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Enkel og uimotståelig iskaffe

Annonsørinnhold Nå som sommeren er rett rundt hjørnet, gir vi deg oppskriften på en forfriskende iskaffe som redder deg selv på de varmeste sommerdagene.

© Boligcious / Malene Marie Møller

Det er enklere enn du tror å lage en fantastisk lekker iskaffe. Trikset er å brygge med Cold Brew-metoden, hvor selve bryggingen skjer i kjøleskapet og tar 12-24 timer.

Det høres kanskje litt avansert ut - men det er det ikke. Det tar kun et par minutter å gjøre kaffen klar, og dagen etter kan du nyte en kopp leskende, iskald iskaffe.

Fordelen ved “cold brew” er at den naturlige sødmen i kaffen kommer frem, og de bitre stoffene forsvinner. Den motsatte effekten skjer dersom du nedkjøler allerede kokt kaffe. Da ender du opp med heller å fremheve de bitre stoffene.

Tips! For et best mulig resultat bør du bruke en iskaffebrygger, og ikke en vanlig presskanne. Grunnen til dette er at en iskaffebrygger har et bedre filter, som igjen gjør at iskaffen smaker bedre.

© Bodum

© Bodum

Ice coffee maker, 1,5 l, Bean, Bodum

Slik brygger du enkelt din egen iskaffe

  1. Tilsett grovmalt kaffe i iskaffebryggeren. Bruk dobbelt mengde kaffe enn det du ellers ville gjort.
  2. Tilsett ferskt, kaldt vann og rør rundt med en plastskje, slik at du ikke ødelegger glasskannen.
  3. Sett på lokket uten stempel og la kaffen trekke i kjøleskapet i 12-24 timer.
  4. Ta kannen ut av kjøleskapet, og bytt til lokket med stempel.
  5. Trykk langsomt stemplet ned til bunnen.
  6. Server kaffen i et glass med isterninger - velbekomme!

Bryggemetoden “slow coffee” sikrer at alle de gode aromaene kommer frem, og at de bitre forsvinner. Ta en velfortjent pause, og nyt den deilige kaffen.

Du kan gi iskaffen et personlig preg ved å tilsette sirup i favorittsmaken din, f.eks karamell eller sjokolade. Kun fantasien setter grenser! Prøv også med en spiseskje vaniljeis, og du har sommerens enkleste dessert.

© Bodum

Double wall tumbler, Pavina outdoor, 0,25 l, Bodum

Konseptet “den gode kaffekoppen” har vært gjennomgående for danske Bodum siden Britta og Peter Bodum stiftet selskapet i 1944. For Bodum gjelder det samme som for alle kaffebryggere fra tidenes morgen; gode kaffebønner, en glasskanne, et stålfilter og nykokt vann. Dette er hemmeligheten for å bygge verdens beste kaffe. Ingen papirfiltre eller kapsler. Ikke noe overflødig eller fancy utstyr.

Du kjenner helt sikkert Bodum fra deres karakteristiske presskanne Chambord, som du kan finne både på Museum of Modern Art, og i hjem verden over - faktisk i intet mindre enn 55 land. Bodum er fortsatt en familiebedrift, men andregenerasjon Jørgen Bodum ved roret.

© Boligcious / Malene Marie Møller