Dessert —
Eclairs med rabarbrakrem og glasur
En fransk kakeklassiker er her fylt med søt krem med vanilje og rabarbrasyltetøy.
Tekst — Lone Kjær
Klassiske eclairs vekker glede med rosa rabarbraglasur. Hvitt keramikkfat fra Arket, gafler privateide.
Eclairs med rabarbrakrem og glasur
Oppskriften gir 12 vannbak- kelser, så lag gjerne flere ulike varianter.
Dette trenger du:
Eclairs
- 2 dl vann
- 80 g smør
- 100 g hvetemel
- 3 egg
Krem
- ½ liter kremfløte
- 2 ss melis
- korn av 1 vaniljestang
- 3 ss rabarbrasyltetøy
Rabarbraglasur
- 2 dl melis
- rabarbrasaft
- gjøkesyre
- sitronmelisse
Slik gjør du:
Eclairs
- Ha vannet i en gryte og kok opp. Tilsett smør og la det smelte. Dryss i mel og rør kraftig med en sleiv til dei- gen slipper grytens sider og er glatt og fast. Ta gryten av varmen og avkjøl en smule.
- Sett ovnen på 200 grader. Knus eggene i en skål og hell dem over i deigen litt etter litt, mens du rører til deigen er helt glatt.
- Hell deigen over i en sprøytepose med tut og lag avlange stenger på cirka 12 cm på en bakeplate med bakepapir.
- Bak kakene på 200 grader i 25-30 minutter til de er gylne og hevede. Sørg for at ovnen er lukket i de første 20 minuttene, ellers risikerer du at kakene faller sammen. Ta én kake ut først – faller den sammen lar du resten stå litt lenger. Avkjøl kakene.
Krem
- Ha fløte, melis og vaniljefrø i en skål og pisk til krem.
- Ha rabarbrasyltetøy i blan- dingen og hell kremen i en sprøytepose med tut. 3.Del vannbakkelsene i to eller lag 3 små hull i bunnen av hver vannbakkels. Fyll vannbak- kelsene med rabarbrakrem.
Rabarbraglasur
- Rør melis og rabarbrasaft sammen til en tykk glasur og dekorer kakene.
- Pynt med gjøkesyre og sitron- melisse.
TIP: Vannbakkelsene kan også fylles med en klassisk vaniljekrem og toppes med kaffeglasur eller smeltet mørk sjokolade.