Bakverk til punsj og gløgg - Anistunger

Anis er ikke et typisk dagligvarekrydder, men kan kjøpes i de fleste etniske grønnsakbutikker, evt også i helsekostforretninger.

Bakverk til punsj og gløgg - Anistunger

© John Bendtsen

ca. 45 stykk

egg 2 store, deles i plommer og hviter
sukker 125 g
vann kokende 1 ss
mel 50 g
anis støtt 1 ts

Pynt
melis
anisfrø hele

Pisk eggeplommer kraftig med vann og halvparten av sukkeret. Det skal bli en tykk, banangul krem. Pisk støtt anis inn i kremen. Pisk eggehvitene stive og tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Sikt mel over eggeplommekremen og legg halvparten av eggehviteskummet over det igjen og rør blandingen forsiktig sammen.

Deretter vendes det resterende eggehviteskummet i deigen. Fyll deigen i en sprøytepose med et 16 mm stort munnstykke. Sprøyt 6–8 cm lange stenger på bakepapiret. De skal være litt tykkere ved endene enn midt på, men fasongen kommer helt av seg selv når du starter og slutter sprøytingen.

Kakene plasseres med litt mellomrom på en bakeplate. Dryss litt anisfrø over, og sikt litt melis på kakene. Stek dem i en 175° varm ovn i ca. 12–14 minutter. Avkjøl kakene på platen. De løsnes med en stekespade. Oppbevares i en kakeboks.

Relaterte artikler