Kanelkake med hvit sjokolade og brunet smørkrem

Kanelkake smaker jul fordi den er godt krydret og saftig. Deilig brunet smørkrem sprøytet på med forskjellige typer tut gjør at kaken ser overdådig og ekstravagant ut.

Kanel giver denne kage sit delikate særpræg. Den pyntes med en topping af brunet smørcreme. Kagefad i porcelæn fra Arket, julepynt fra Georg Jensen, messingkniv privateje.

© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt
Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

KANELKAKE

  • 16 g smør
  • 25 g muscovadosukker
  • 29 g hvetemel
  • ⅓ ts vaniljesukker
  • ½ ts malt kanel
  • ¼ ts natron
  • ¼ dl skummet kulturmelk
  • 16 g hvit sjokolade

BRUNET SMØRKREM

  • 25 g smør
  • 20 g melis
  • 33 g naturell kremost

PYNT

  • Sølv-, gull- og sjokoladekuler

Slik gjør du

Kanelkake

  1. Smelt smøret, og ha det over i en bolle sammen med muscovadosukkeret.
  1. Rør hvetemel med vaniljesukker, kanel og natron, og bland det i sammen med melken. Rør til blandingen er jevn. Hakk sjokoladen, og vend i deigen.
  1. Fordel deigen i en smurt form, cirka 15 x 20 centimeter, kledd med bakepapir. Bak ved 180 ºC i cirka 25 minutter på nest nederste rille.
  1. Dekk kaken med litt aluminiumsfolie under baking hvis den blir for mørk. Stikk en pinne i kaken for å kjenne om den er ferdig. Hvis det fremdeles henger litt røre på pinnen, må den stå i ovnen litt til. Avkjøl kaken.

Brunet smørkrem

  1. Ha smøret i en tykkbunnet kjele, og smelt det. Når det er smeltet, skrur du varmen litt opp og lar det bruse forsiktig opp. Så snart det er brunt og lukter nøtter, tar du kjelen av varmen. Sil smøret over i en bolle, og sett det til avkjøling. La smøret stå til det har stivnet. Det kan ta et par timer.
  1. Etter at det brune smøret har stivnet, pisk det luftig med en håndmikser. Tilsett melis og kremost, og pisk til du har en jevn smørkrem.
  1. Fordel smørkremen i to sprøyteposer med forskjellige tuter, og sprøyt kremtopper over hele kaken. Pynt med sølv-, gull- og sjokoladekuler.

Oppbevarer du kaken kjølig, holder den seg fint i 3–4 dager.