
5 fantastiske champagnecocktails til 17. mai
Vi ønsker varmere tider velkommen med champagnebaserte cocktails som er perfekte til 17.mai frokosten. God fornøyelse!
AvJA, VI ELSKER
Jordbær og champagne er alltid en god idé, særlig på 17. mai. Start champagnefrokosten med denne drinken som vi, du gjettet riktig, elsker.
Dette trenger du:
4 cl whisky, vi brukte Highland Park 10 YO
8 cl ingefærøl
2 cl limejuice
Champagne, vi brukte Piper-Heidsieck Brut
Jordbær
Isbiter
Slik gjør du:
Ha whisky, ingefærøl og limejuice i et martiniglass med noen isbiter. Toppes med champagne og noen jordbær som garnityr.
KIR ROYAL SPESIAL
Den klassiske Kir Royal får et ansiktsløft med frisk sorbet-is. Serveres i åpne glass og nytes best med en skje i umiddelbar nærhet.
Dette trenger du:
1 cl solbærlikør, vi brukte Bols Crème de Cassis
ca. 12 cl Champagne, vi brukte Piper-Heidsieck Brut
1 kule med sorbet-is
Slik gjør du:
Ha først en kule med sorbetis i bunnen av et coupeglass. Hell over solbærlikøren og til slutt tilsetter du champagne. Hell i ved siden av iskulen for det peneste resultatet.
APEROL MED TWIST
Du har garantert tilbrakt en sommerdag i solveggen med en Aperol spritz, men her kommer den i en variant med en festlig vri – nemlig sorbet. Hvis du vil gjøre det ekstra avansert, kan du lage din egen sorbet.
Dette trenger du:
3 cl Aperol
1 kule sorbet
Champagne
Slik gjør du:
Anrett en kule sorbet i et champagneglass, hell Aperol over, og topp med champagne. Vi har valgt rabarbrasorbet, men man kan også bruke andre varianter.
ELEGANT SPRITZ
Denne velsmakende drinken vil garantert kickstarte enhver champagnefrokost med stil enten det er 17. mai eller ikke, og er perfekt som velkomstdrink.
Det trenger du for å lage 6 velkomstdrinker:
2 dl tranebærjuice
½ dl sukker
50 g tranebær
1 granateple
1 flaske champagne
Slik gjør du:
Hell tranebærjuice og sukker i en gryte og kok det til en sirupslignende konsistens. Hell sirupen over tranebærene og la de stå en times tid. Massér deretter granateplet, halvér det, og press saften og kjernene ut. Fordel sirupen, tranebærene og granateple-kjernene i seks glass og hell champagne over. Nytes straks.
FORFØRENDE CHAMPAGNEMOJITO
Denne champagnemojitioen er også perfekt å servere når gjestene kommer. God 17. mai!
Dette trenger du for å lage 4 drinker:
2 ts rørsukker
4 cl mørk rom
2 lime, kun saften
12–14 mynteblader
1 flaske halvtørr champagne (alternativt Cava eller Crèmant)
Slik gjør du:
Rør sukker godt sammen med rom og limesaft, til det er oppløst.
Fordel i glass, og fyll opp med mynteblader og champagne når gjestene kommer.