Storbyguide: Øst-London!

Miksen av det gamle industriområdets historie, den kreative undergrunnen og de hete jetsetterne gjør Shoreditch så utrolig spennende. Her får du reisetipsene!

Med designbrillene på har vi - sammen med de lokalkjente - plukket ut de beste hotellene, de kuleste spisestedene og den hotteste shoppingen, for at du skal bli inspirert neste gang du stikker på tur til favorittstorbyen din. Denne gangen har vi vært i London!

Her bor du:

Shoreditch House kan fort bli ditt hjem utenfor hjemmet. Bare se de vakre vintagedesignmøblene! I utgangspunktet er klubben kun for medlemmer, men som hotellgjest har du eksklusiv adgang.

Shoreditch House er et 26-romshotell man må anstrenge seg for å forlate. Det er egentlig en medlemsklubb, men hotellgjester får ta del i godene - hvis du lover å ikke fotografere. Det sier vel litt om hva du kan støte på? Reis gjerne hit om sommeren og nyt kafeen på taket, ved utendørsbassenget.

Ace Hotel London har et inngangsparti fullt av grønne planter og lokale vintagemøbler. På rommet fant vi krakken Drifted, designet av norske Lars Beller Fjetland for Discipline, i tillegg til en akustisk gitar. Usnobbete og hjertelig.

The Hoxton er et kult designhotell, med masse sjel. Lobbyen er hyggelig med peis og dype stoler, og er et populært og hyggelig sted å møtes for en drink om kvelden.

Town Hall Hotel med interiør fra 1930-tallet, ble hotell i 2011. Art-deco-stilen gjør det til et mekka for film- og motefotografer, og når The Tea Lady går rundt med sin tralle med Martinis, blir du lett hensatt til en annen tid.

Her spiser du:

Kaffe og kunst? For en fantastisk idé! Stikk innom V&A Museum for kunsten sin del, men også for en kopp i den fantastiske kafeen.

Hoi Polloi London er det nye brasseriet på Ace Hotel. Det er åpent fra frokost til sent på kvelden, og byr på god mat og avslappet stemning. Veldig uformelt, du kan sitte så lenge du vil og bruke det trådløse nettet.

Pizza East på hjørnet av Redchurch Street og Shoreditch High Street har rågod pizza i fantastisk stemningsfulle omgivelser.

Corner Room er hotellet Town Halls andre restaurant, men samme kokk som på den dyrere Michelinrestauranten Viajante. Menyen er litt mer eksperimentell, som for eksempel grøt à la Noma.

The Royal Oak er møtestedet for de lokalkjente. Puben byr på fersk og god hjemmelaget mat - og mye mer.

Her shopper du:

Vi må alltid innom lille, sjarmerende Labour & Wait!

Milk concept boutique er spennende med et herlig eklektisk utvalg designobjekter og klær av designere fra hele verden. 118 1/2 Shoreditch High Street.

Labour & Wait har en sjarmerende blanding av nytt og vintage til kjøkkenet, vi må alltid innom. 85 Redchurch Street.

a.p.cer designeren Jean Touitous parisermerke, og butikken er en av flere trendy i Redchurch Street.

mhl shop har fine britiske interiørprodukter, men er egentlig en motebutikk.

Aram storeer en av de beste moderne møbelbutikkene i London. Ikke i øst, men dog ...

Innside-tips fra lokalkjente:

De norske designerne Amy Hunting og Oscar Narud bor og jobber i London, og deler gjerne sine tips!

  1. Gallery Libby Sellers er et av de mest innovative og ledende galleriene i designverdenen i dag. Arbeidene er i spenningsfeltet mellom kunst og design. Benytt sjansen til å få en guidet omvisning når du er der, Libby Sellers er ekstremt kunnskapsrik!

  2. Bli til mandag! På søndager er det blomstermarked på Colombia Road Flower Market. Det starter tidlig og holder på til cirka klokken tre, og på slutten av dagen kan man få blomstene ekstra billig. Uansett er det verdt turen på grunn av alle fargene og stemningen.

  3. Gå til Marksman pub etter markedet, det er rett rundt hjørnet. De serverer en av byens beste Sunday roasts. Prøv nøttesteken - og book bord! marksmanpub.com

God tur!