©

Storbyguide: Milano

7.-13. april reiser alt som kan krype og gå av interiør-nerder for å overvære møbelmessen i Milano. Vi anbefaler ikke at du reiser da - alt er minst dobbelt så dyrt - men en hvilken som helst annen helg vil du elske denne byen!

Med designbrillene på har vi - sammen med de lokalkjente - plukket ut de beste hotellene, de kuleste spisestedene og den hotteste shoppingen, for at du skal bli inspirert neste gang du stikker på tur til favorittstorbyen din. Denne gangen har vi vært i Milano!

Her bor du:

Straf bar, som ligger på gateplan like bak domkirken, er røft innredet, men er samtidig hi-tech og fremdeles like aktuelt 10 år etter at både den og hotellet ble designet i et gammelt 1800-tallspalazzo.

Straf hotel er like «designaktuelt» som da det først ble til i 2004: Røft og rustikt mot stramt og hardt. Men om du ikke er glad i harde senger, holder det med en tur i baren på gateplan!

Palazzo Segreti er, med sine 18 rom, intimt og hyggelig. Design er i fokus, med gode møter mellom italiensk og dansk design, og fargepaletten er innbydende.

Palazzo Parigiinviterer til fordums luksus. Her er interiøret klassisk, servicen likeså. Om du ikke har lommebok til å overnatte, så ta en aperitivo i loungen!

Maison Moschino er, som motehuset det slekter på, lekent og surrealistisk: Lamper er formet som kjoler og sauer står som velkomstkomité. Alle de 65 rommene er ulike.

Antica Locanda Solferino er 11 små rom, tradisjonelt innredet, med masser av sjarm. Og ligger midt i Brera, som er en bonus!

Her spiser du:

Kjøkkenhåndklær i taket og «moselandskap» på veggen. Forfriskende eklektisk hos Pane e Acqua!

Pane e Acquaer restauranten som ligger vegg i vegg med designgalleriet/-butikken Spazio Rossana Orlandi, og den eies av samme fantastiske dame. Signora Orlandi er et unikum hva gjelder å plukke designtalenter, så selve galleriet er et must å besøke i Milano. Og når du først er der, så tar du selvfølgelig lunsjen i fantastiske omgivelser på Pane e Acqua.

Pisacco holder til midt i Brera-distriktet. Kontemporær italiensk mat serveres i ditto omgivelser, blant annet med møbler fra Discipline, der også norske Lars Beller Fjetland er representert.

Mics er en miks av det romerske og det milanesiske kjøkkenet, servert i rustikke og veldig innbydende omgivelser.

Nobu Armani serverer, som de andre restaurantene i Nobu-kjeden, moderne japansk mat, men den inntas her i interiør signert Armani himself.

Her shopper du:

Du kan ikke ikke ta en tur innom Corso Como 10 når du er i Milano.

Corso Como 10 er et must. Livsstilsbutikken øverst i Brera lar deg sikle over alt fra dyre vesker til spennende bøker, spise lunsj i restauranten eller bo på ett av de tre koselige rommene øverst.

Spazio Rossana Orlandi er et unikt sted om du er opptatt av de siste designtrendene - på avantgardistisk nivå. Her er det både galleri og butikk, og en hyggelig bakgårdskafé.

Galleria Vittorio Emanuele er et imponerende stykke arkitektur fra 1877, og byr, i tillegg til wow-opplevelser, på luksusbutikker og kjeder side om side.

Understate gir deg alt du trenger til hjemmet, og presenterer produsenter og kolleksjoner i et inspirerende miljø. Verdt en tur!

Innside-tips fra lokalkjente:

Den norske stylistduoen Kråkvik & D'Orazio er drevne Milano-farere og har en helt egen evne til å snuse opp godbitene. Se bare her:

  1. Maison Borella er et veldig hyggelig pensjonat i Navigli, et av favorittområdene våre i Milano, i tillegg til Brera. Her har de også en veldig hyggelig og populær restaurant.

  2. 28 posti er et hyggelig sted for lunsj i Navigli, det er lite og intimt med bare 28 sitteplasser - derav navnet. Bygningsarbeidet ble dessuten utført av fanger fra et lokalt fengsel, med et mål om å gjøre overgangen til et liv utenfor murene så lett som mulig.

  3. Ceresio 7 er Milanos absolutt mest populære spisested om dagen, delvis designet av brødrene Dean og Dan Caten, som står bak motemerket Dsquared2. Sjekk ut videoen på restaurantens hjemmeside!

God tur!