© Studio Dreyer Hensley

Storbyguide: Ibiza

Til tross for masseturisme og (tidligere) dårlig rykte, har Ibiza masse å by på. Nesten øde strender og små, lekre designhoteller kan kanskje friste? Følg oss!

© Studio Dreyer Hensley

Med designbrillene på har vi - sammen med de lokalkjente - plukket ut de beste hotellene, de kuleste spisestedene og den hotteste shoppingen, for at du skal bli inspirert neste gang du stikker på tur til denne magiske øya Ibiza.

Her bor du:

© Studio Dreyer Hensley

The Giri er et vakkert eklektisk innredet hotell i San Juan, som du bare får besøke hvis du har leid deg inn. Perfekt for deg som ønsker å være veldig privat. Uterommene er ditto skjermende, både mot folk og den varme solen.

The Giri residenceer et nydelig boutique-hotell nord på øya i San Juan, med vakker moderne interiørdesign og en gjennomført personlig atmosfære. Hotellet har fem luksuriøse suiter, skjult bak bygningens gamle fasade som vender ut mot torget. Hotellet er diskré merket med et lite skilt ved ringeklokken, og kun boende gjester har adgang. Her får du altså være helt i fred!

Atzaro i Santa Eularia des Riu er en bondegård som fortsatt er i drift, og får dermed tilnavnet agroturismo. Nå minner imidlertid den gamle appelsingården mer om et balinesisk paradis, med vakre omgivelser bygget opp med tropiske hager og vannspeil. Dette er et spennende sted å bo, med gode restauranter og øyas antagelig beste spa.

Les Terrasses er et lite, annerledes bohemsk (boho-chic, om du vil) hotell. I nydelige frodige omgivelser kan du lade batteriene med ulike aktiviteter, hotellet inviterer for eksempel til matkurs eller til avslappende massasjer. Det er hit det kunstneriske publikumet reiser.

Can Curreu er et vakkert, mer tradisjonelt hotell. Her er det topp komfort med et moderne spa og bassengområde, og alt annet du måtte trenge.

Lei eget hus! Det er så hyggelig å farte rundt på øya på egen hånd, finne nye strender og handle mat på markedene. Om kvelden kan du parkere bilen og nyte hjemmelaget mat på egen terrasse eller hage. Prøv blant annet homeaway.com eller homelidays.com

Her spiser du:

© Studio Dreyer Hensley

Restauranten La Paloma har skjønn uteservering i herlige omgivelser.

La Paloma er en liten restaurant i landsbyen San Lorenzo. Her serveres det nydelig hjemmelaget mat med ingredienser fra egen hage, servert i det fri.

El Chiringuito er et dyrt og deilig sted, der alt interiøret er hvitt og vakkert. Det ligger i den hvite sanden på stranden Es Cavallet, og har en veldig god restaurant. I tillegg til å nyte den gode maten, kan du leie solsenger eller shoppe i butikken. Her tilbringer du lett mange timer!

Elements er også en herlig strandrestaurant som byr på mer enn god mat. Her er det små klesbutikker med smykker, utvalgte godbiter, juicebar og mulighet for en massasje. Tar du turen til stranden Playa Benirras ved San Miguel en søndag kveld, får du med deg hippiene som samles til tromming i solnedgangen.

The Giri café ligger i San Juan, vegg i vegg med hotellet med samme navn. Tilsynelatende unnselig, åpenbarer det seg et gjennomført interiør i naturlige materialer og vakker fargeskala bak fasaden. Her er det uteservering i bakgården, som er like vakkert innredet som restauranten. Et perfekt stopp etter at man har besøkt hippiemarkedet som holdes på torget utenfor hver søndag.

La Bodega er en hyggelig tapasrestaurant ved gamlebyen i Ibiza by - hvis du er på bytur.

Her shopper du:

© Studio Dreyer Hensley

Ksar er en spennende interiørbutikk, med unike møbler fra hele verden.

Sombrerería Bonet er en hattebutikk med gammeldags glamour. Hodeplagg er et must i sommermånedene, og du finner garantert en her. Butikken ligger i Ibiza by, i Comte de Rosselló.

The Rose er ligger i Santa Gertrudis. Butikken er todelt med klær designet av eieren Claudina Damonte på den ene siden, og interiør og samleobjekter på den andre.

Sluiz er den morsomste butikken på øya. Her finner du det meste av interiørartikler, klær og sko, i et herlig sammensurium. Midt i lokalet er det også en hage med uteservering. Sluiz ligger på et jorde ved Santa Gertrudis - se etter kuer i pappmasjé på «beite».

Ksar er en ganske liten interiørbutikk med veldig mye fint. De har noe egen design, men mye er importert fra Indonesia. Dette er interiørarkitektenes favoritt! Vi handlet servise, kurver, tepper og bøker her, det er mye å finne selv om du ikke skal bygge opp et hjem.

Hippy market Las Dalias i San Carles nord på øya er stedet for de spesielle godbitene. Her er alt fra klær og smykker til bøker, musikk og instrumenter - blant annet. Markedet er åpent hver lørdag fra 10 til 20, men i juli er det i tillegg nattmarked hver mandag og tirsdag fra kl 19. Den enkleste måten å komme seg hit på er med bil - som du garantert vil ha lyst til å fylle opp!

Innside-tips fra lokalkjente:

© Studio Dreyer Hensley

De norske fotografene Nina og Jim Dreyer Hensley har tilbrakt mange somre på Ibiza, og er lomme­kjent på øya.

1. Besøk den nordlige delen av øya for å oppleve ekte Ibiza-stemning. I landsbyen San Juan er det et veldig sjarmerende marked på søndager, som er verdt et besøk. Spis lunsj på The Giri Café etterpå.

2. Vannet og strendene er spesielt vakre på Ibiza. Lei bil og reis rundt, og finn din favorittstrand. Det er korte avstander og man rekker tvers over øya på 45 minutter. På vestsiden opplever du den fantastiske solnedgangen, se den fra stranden Cala Comte eller restauranten Sunset Ashram.

3. Hippiemarkedbesøk er et must. Las Dalias er det beste, det har nattåpent med konserter i sommerhalvåret. Kombiner det med et stopp innom den lille tapasbaren Bar Anita, som ligger litt lenger opp i San Carles.

God tur til drømme-øya!

Alle foto: Studio Dreyer Hensley