©

Reiseguide til New York

Å skrive den ultimate New York-guiden er umulig. For hvor skal man begynne? Her er noen utgangspunkt, så får du se hvor veien fører deg!

Med designbrillene på har vi - sammen med de lokalkjente - plukket ut de beste hotellene, de kuleste spisestedene og den hotteste shoppingen, for at du skal bli inspirert neste gang du stikker på tur til favorittstorbyen din. Denne gangen har vi vært i New York!

Her bor du:

Wythe Hotels rom har alle spor etter den tidligere fabrikken, et fantastisk restaureringsprosjekt. Fra de øverste rommene ser man over på Manhattan.

Hotel Americano ligger midt i galleridistriktet Chelsea. Designhotellet har svømmebasseng på taket - deilig - og sykler til utlån, som jo er den beste måten å oppleve parkene High Line og Hudson River Park på.

The Standard, high line har 18 etasjer med fantastisk utsikt. Dette luksus-boutique-hotellet er et «se og bli sett-sted» med høy kjendisfaktor, og dessuten det perfekte utgangspunkt for en rusletur i High Line. Ta gjerne lunsjen på The Standard Grill først. Hotellets søster i East Village kan også anbefales. Der er baren pusset opp, og den lille hagen er et perfekt sted å slappe av i.

Wythe Hotel Brooklyn er en vakkert ombygget tekstilfabrikk fra 1901. Typisk New York-murstein, ornamenterte tapeter og tunge skinnmøbler preger interiøret. Veldig tøft! Gå ikke glipp av solnedgangen fra takterrassebaren The Ides.

Ace hotel er et hipsterhotell med avslappet atmosfære, rett ved Madison Square Park. Et litt rimeligere alternativ!

Her spiser du:

The Dutch i Sullivan Street i Soho er et herlig sted om du velger en sen frokost, lunsj, middag eller bare en drink.

The Musket room serverer deilige retter med smakskombinasjoner fra både Asia og kokken Matt Lamberts hjemland New Zealand. Nydelig mat og omgivelser, helt riktig! musketroom.com

The butcher's daughter er stedet å stikke innom for en sunn suppe eller en grønn helsedrikk. Vi nøt en Strawberry Blond med jordbær, blodappelsin og basilikum i sprudlevann med is.

Toby's estate gir deg deilig kaffe og følelse av å være med i en tv-serie bestående av de kuleste folka i Williamsburg. Nå også på Manhattan.

The Dutch byr på amerikansk mat og kul stemning! Rikelig utvalg av østers. Prøv de fra østkysten med sitron og pepperrot - og et glass crémant til lunsj.

Her shopper du:

Nydelig mørk sjokolade i kul innpakning får du hos Mast Brothers.

Mast Brothers chocolate er deilig håndlaget sjokolade som produseres i en liten fabrikk i Williamsburg. De har også utsalg her.

Moma shop soho har en superflott samling av designobjekter. Her kan du kjøpe alt fra stoler og lamper til morsomt tilbehør og fine bøker. Perfekt sted for gaveshopping.

The new museum må du ikke gå glipp av, om ikke annet for arkitekturens skyld! Ta en kaffe og kjøp en kunstbok i butikken på vei ut.

Aesop, det australske hudpleiemerket vi elsker (så fin emballasje!), har flere utsalg i New York. Vi holder en knapp på det i Nolita, med vegger av gamle New York Times-utgaver.

Innside-tips fra lokalkjente:

Den norske supermodellen Iselin Vollen Steiro har bodd i Williamsburg. Her er hennes tips!

1.The high line er en park bygget på en gammel elevert godstogskinne langs Manhattans vestside. Parken strekker seg fra Meatpacking District til langt opp i Chelsea. Man går gjennom ulike rom og soner med planter, kafeer, sitteplasser og utsikter.

  1. Maison premiere er for deg som synes østers og gode drinker i et Titanic-aktig interiør høres fint ut. Restauranten i Williamsburg er fantastisk, med sine over tjue ulike østerssorter på menyen. Kom tidlig, for køen kan være lang. Men det er det verdt!

  2. Utsikten til manhattan er ett av argumentene til å dra til Brooklyn. Ta inn på Wythe Hotel i Williamsburg og nyt den derfra. Men gå også på matmarked, på loppemarked eller besøk det lille området Dumbo sør i Brooklyn, med sine små gater og butikker.

God tur til det store eplet!