©

Reiseguide til Amsterdam

Denne byen er stappfull av unike opplevelser, og her finner noen av de kuleste kafeene, fineste hotellene og beste butikkene. Her er noen gullkorn!

Med designbrillene på har vi - sammen med de lokalkjente - plukket ut de beste hotellene, de kuleste spisestedene og den hotteste shoppingen, for at du skal bli inspirert neste gang du stikker på tur til favorittstorbyen din. Denne gangen har vi vært i Amsterdam.

Her bor du:

Leidinghuis er innredet rundt den gamle ventilporten til det en gang tyske kraftverket Westergasfabriek. Piet Hein Eek har løftet det rustikke og verneverdige med spreke fargerike innslag. Det er plass til mange, men bare sengeplass til to i det gamle kraftverket.

Leidinghuis er et hotellrom designet av Piet Hein Eek, bygget i den tidligere ventilstasjonen til det gamle gasskraftverket Westergasfabriek. Her er det bare plass til to personer på overnatting, men du kan ha opptil 40 personer på besøk. Leidinghuis har egen inngang, og du kan velge om du vil ha servert frokost eller kveldsmat. Fra rommet har du egen inngang til Gashouder, som er et kjent konsertlokale.

Conservatorium hotel ligger i det gamle ombygde musikkonservatoriet midt i byens museumsdistrikt. Piero Lissoni har vært interiørarkitekt, og kombinert den originale arkitekturen med moderne design. Dette er av byens mest eksklusive alternativ.

Stout & co er luksusvarianten av en bed & breakfast. De store rommene har fine moderne designmøbler og deilige Aésop-produkter, her er moderne kunst og gode senger.

Hotel Dwars er innredet med en blanding av vintage og ny design, med masser av sjarme.

Her spiser du:

Drivhuseffekten på De Kas har en udelt positiv innvirkning på sine omgivelser. Det vakre restaurerte drivhuset er pusset opp til minste detalj.

De Kas er en fantastisk restaurant som er bygget opp i et gammelt restaurert drivhus. Her serverer de sine egne dyrkede grønnsaker sammen med all den andre maten, som selvfølgelig også er kortreist og økologisk.

SLA er et avslappet, litt mindre og herlig innredet serveringssted. De lover deg helsebringende syndige smaksopplevelser som skal gi deg energi nok til å vare en hel dag. Her kan du også bestille for å ta med ut.

Envy er en intim restaurant i minimalistisk stil, der sitteplassene er delt inn i små hyggelige båser. Kjøkkenet er åpent, slik at gjestene har full oversikt over maten og tilberedningen.

Her shopper du:

The Collector har en spenstig innredning i herlige lokaler, og masse snacks å ta med hjem.

The Frozen Fountain selger moderne møbler og ting til hjemmet. Samlingen er en blanding av arbeid fra unge studenter, kunsthåndverk og design i verdensklasse.

The Collector er en spennende butikk med klær og spennende tilbehør. Butikken er åpen fra onsdag til lørdag, og verd et besøk.

Sukha Amsterdam Shop ligger midt i byen og byr på et håndplukket varesortiment. Nå har de i tillegg etablert sitt eget merke, Atelier Sukha, med håndlaget mote og interiørartikler.

anna + nina er en herlig ting- og tang-butikk som selger alt fra smykker til interiørartikler.

Innsidetips fra lokalkjente:

Tove Sivertsen er motefotograf og redaktør for Tableau Paper, og hun bor i Amsterdam på deltid.

  1. I amsterdam bor de fleste uten gardiner og de er tydelig komfortable med å leve livene sine for åpen scene. Å gå gatelangs og titte inn i leilighetene til folk er veldig inspirerende, det finnes virkelig ikke et kjedelig interiør i denne byen. En glanetur anbefales på kveldstid!
  2. Toscanini er en italiensk restaurant i Jordaan-området med hvite duker, ren mat og god vin. Atmosfæren er kontinental; hektisk, men avslappende. Her må man bestille bord et par uker i forveien.
  3. Vintagebutikkene er bra i Amsterdam. Laura Dolls er en favoritt, her er det alltid en opplevelse å være. New Vintage og Kabinet har bra secondhand-design og Episode har et organisert trendbasert utvalg.