Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Kähler anno 2007

Kâner-keramikk kalles med god grunn også for kunstkeramikk. Nå har Holmegaard overtatt og modernisert den nesten 170 år gamle, legendariske virksomheten. Nye danske designprofiler er hentet inn for å oppdatere stilen og fortolke arven i nåtidens formspråk.

200708_kahler2007_1002_full.jpg

© bo-bedre.no

Historien om Kähler er en historie om dansk keramikks største suksess gjennom tidene. Det hele startet i 1839, da Joachim Christoph Hermann Kähler åpnet sitt eget keramikkverksted i Næstved i Danmark, der han begynte å produsere kakkelovner og diverse keramikkvarer.

Varene ble raskt kjent for sin gode kvalitet, og etterspørselen steg fort. Det ble startskuddet for en tradisjonsrik keramisk virksomhet, som har oppnådd verdensberømmelse. Gjennom fire generasjoner, det vil si i knappe 170 år, har ledende kunstnere og kunsthåndverkere skapt vaser, fat, kjøkkenting, krukker og skulpturer for Kähler.

Mange av produktene er blitt samlerobjekter og design-ikoner. Og nettopp nå som keramikk igjen er blitt populært, er det mulighet for selv å få et lite stykke nostalgisk kunsthistorie innenfor dørene.

For Holmegaard A/S overtok det historiske
keramikkverkstedet i januar og ba nåtidens designtalenter, bl.a. Inger Mehlum og Louise Campbell, om å være med på å gi den karakteristiske Kähler-keramikken en velfortjent renessanse.

På den måten er Kählers århundrelange håndverksmessige prakt gitt videre, og det er bygd bro mellom det kunstneriske og det industrielle. Mellom fortid og fremtid.

Håndplukket til deg