© Self-portrait in Front of the House Wall, Edvard Munch, 1926 © Nasjonalmuseet/Munch-museet

Et år med Edvard Munch

Om du bare skal få med deg én kulturbegivenhet i år, bør det være en av de mange markeringene av Edvard Munchs 150-årsjubileum.

Vi var der da Nasjonalmuseet tirsdag 15. januar lanserte sitt utstillingsprogram for 2013, og vi har mye å glede oss til!

Det største som skjer i år, og som vi bare kan oppleve denne ene gangen i vår tid, er utstillingen "Munch 150". Den offisielle åpningen av Munch-året skjer 23. januar i Oslo rådhus, men selve utstillingen, som omfatter over 250 verk, åpner 2. juni. Utstillingen vil være delt mellom Nasjonalgalleriet og Munchmuseet.

I tillegg til denne hovedutstillingen, vil det være mange aktiviteter knyttet til jubileet i både inn- og utland. Få det med deg!

Før Munch-showet åpner, bør du ikke gå glipp av utstillingen "Under 40" som åpner i mai. Her presenterer Arkitekturmuseet 11 unge arkitektkontorer som de mener vil bli toneangivende i vår tid. Her er det garantert inspirasjon å hente!

Og vil du vite mer om en av norgeshistoriens mest kjente møbeldesignere, kan du i samme periode besøke Kunstindustrimuseet. Her vises "Dysthe Design. Swinging 60", som er en full oversikt over designernestor Sven Ivar Dysthes verk.

© bo-bedre.no

Dysthes lenestol Planet for Møre Lenestolfabrikk, 1964. Foto:
Sven Ivar Dysthe

Les mer om alle utstillingene på Nasjonalmuseet sine nettsider, og følg med i Bo Bedre, både i bladet og på nett - vi holder deg oppdatert på kunst- og kulturopplevelser du ikke vil gå glipp av!