Kullsvart kjøkkendramatikk

Veggene ble revet for å gi lys og rom til et nytt svart Boffi-kjøkken med vakker utsikt mot sjøen. Nå står det store kjøkkenallrommet som en dramatisk, italiensk diva – og gjenspeiler både himmel og hav i de blanke overflatene.

26. oktober 2009 av Susanne Laux

Det første man møter når man trer inn i leiligheten er det massive, kullsvarte kjøkkenet. At det skulle plasseres akkurat her, var paret ikke i tvil om da de kjøpte boligen med havutsikt for fire år siden: Et perfekt sted for det ultimate allrommet, med utgang til terrasse – og utsikt over skjønne solnedganger, blått hav og byens hustak.

Det opprinnelige kjøkkenet lå riktignok samme sted, men var atskilt fra stuene av en halvvegg. For å skape mer ro ble denne veggen revet ned. Det samme ble veggen med de to fløydørene mellom
de to stuene ved siden av. Dermed oppsto et stort rom på hele 80 kvadratmeter med to enorme vinduspartier. Paret hadde en helt klar idé om at det nye kjøkkenet skulle være en markant del av boligen.

– Og det skulle ikke være hvitt, for det hadde vi hatt før. Da vi så dette Boffi-kjøkkenets unike overflate – som er polert helt opptil maksimalglansen på 96 – visste vi at vi hadde funnet grunnsteinen for monumentet vårt, forteller de.

Sammen med interiørkonsulenter fra kjøkkenbutikken ble planleggingen av det nye kjøkkenet en lek med lys og refleksjon. De fire markante elementene oppvaskkum, kjøkkenøy med komfyr, den
store avtrekksviften og de innebygde skapene, tilfører med sin glans både bevegelighet og letthet til det ellers så bombastiske uttrykket.

Vi angrer ikke et sekund på at kjøkkenet ble svart. For den svarte, blanke overflaten gir større dybde enn om kjøkkenet hadde vært hvitt. På solskinnsdager kan man faktisk se vannspeilet fra sjøen i skapenes overflate, forteller paret.

Kanskje du også er interessert i...