Tradisjonsrikt julehus

Det gamle 1800-tallshuset danner den perfekte rammen rundt Stine og Simons tradisjonsrike julefeiring. Bli med inn!

© Lene Samsøe
  • Vi går all in når det kommer til julen, sier Stine Bolther. Hun og mannen Simon tar utgangspunkt i sine egne barndomstradisjoner når de pynter til jul, noe som passer godt til det gamle huset de bor i. Det er fra slutten av 1800-tallet, og danner en temmelig perfekt ramme om julehøytiden.
  • Det er et ekte julehus vi har kjøpt oss. Vi visste det med én gang vi så det, selv om vi kjøpte huset om sommeren. Den svenske peisen er i seg selv veldig «julete», og de store stuene med franske dører mellom og sprossede vinduer, er med på å gi den helt riktige julestemningen, sier Stine.

Klikk deg videre for å hente juleinspirasjon i det vakre huset!

Idyll i skogen
© Lene Samsøe

Huset ligger like ved skogen, og når det er snø drar familien ut og aker kjelke. Etter er par timer i snøen venter varm gløgg, fyr i peisen
og tegnefilmer hjemme i huset.

Huset er fra 1880, noe som forklarer de vakre klassiske detaljene på husveggen, på vinduer og dører. Mot all snøen blir det veldig stemningsfullt!

Velkommen inn ...
© Lene Samsøe

Et minijuletre, en girlander og et par julestrømper setter stemningen med én gang man kommer innenfor dørene.

Staselige stuer
© Lene Samsøe

Husets tre stuer ligger på rekke og rad innover i huset. Taklampen Random Light fra Moooi får spille hovedrollen i den midterste stuen. En skinnfell myker opp de hvite veggene.

I år er pynten enkel, holdt i svart, hvitt og blått. Naturlige elementer som skinn, ull og kongler, supplert med grønt fra skogen like ved, har fått plass i julehuset. Selve juletrepynten har også sin egen historie. Stort sett hver eneste bit er unik og kjøpt på reise eller ved en spesiell anledning.

Vakker varmekilde
© Lene Samsøe

En stor svensk kakkelovn som går fra gulv til tak var allerede montert i huset da Stine og Simon kjøpte det. Etter en liten ombygging av ovnen fungerer den nå supert både som varmekilde og dekorelement. I taket henger forresten en liten misteltein!

Pent og personlig
© Lene Samsøe

Til venstre: Varme, sanselighet og en god porsjon sjarm møtes i en afrikansk lykt og en grovt utskåret trestjerne.
Til høyre: - Juletreet vårt er ikke akkurat så veldig gjennomført, men desto mer
koselig og personlig, sier Stine.