Personlig og diskré julepyntet leilighet

Det går en rød tråd gjennom Karens julefeiring. Og de røde detaljene kombinert med naturdetaljer som kongler og grener, skaper julestemning.

Karens jul
© Birgitta W. Drejer

Det er ikke så mye som skal til, egentlig, for å sette den gode julestemningen. I hvert fall ikke når man bor i et 112 år gammelt hus med historisk sus, slik som Karen Simonsen.
– Jeg foretrekker enkle elementer i få farger, for eksempel hvitt og sølv, og styrer unna billig pynt, sier hun.

Se bildene fra den lekre leiligheten på de neste sidene.

Spennende spisestue
© Birgitta W. Drejer

Spisestuen domineres av et spisebord fra Gubi. Opprinnelig var det i massiv eik, men Karen syntes det var for tungt i stilen, og valgte å få det sprøytelakkert i en knallrød farge. Spisestolene Penguin, som er designet av Peter Opsvik, er fra norske Varier, og taklampen Element er fra Illumina.

Ikke alle har en utstoppet ugle de kan sette på utstilling, men en monter er uansett en fin måte å sette ramme om noe du liker godt og vil fremheve.

Strøkent kjøkken
© Birgitta W. Drejer

Kjøkkenet er enkelt og naturlig pyntet til jul med et par julekuler i greiner, en kongle og noen tente stearinlys. De brun-oransje stolene og julekortene tar opp igjen den røde tråden fra spisestuen. Uglen i vinduet er designet av StokkeAustad og Andreas Engesvik for Menu.

Diskré pynt på soverom og bad
© Birgitta W. Drejer

På soverommet har Karen holdt tonene i brunlige og naturfargede nyanser. Både putene og pleddet er fra hennes egen interiørkolleksjon Now. Bare et par gullforgylte kongler i vinduskarmen minner om at det snart er jul.

Malte vegger er bare brutt opp av et felt svarte travertinfliser for litt dramatikk. Kunst, bilder og levende lys skaper stemning på badet.

Privat kunstutstilling
© Birgitta W. Drejer

En åpen hylle er fylt med en god blanding av motebøker og utstoppede fugler, arvet fra Karens far. To store kongler kjøpt i en lokal blomsterbutikk, fungerer som helt nedtonet julepynt.

Skap en kul, avslappet og ikke minst rullerende kunstutstilling midt i stuen, og la bildene bytte på å stå i fokus.

Lun stue
© Birgitta W. Drejer

De to store sofaene i stuen er fylt med Karens egendesignede puter. Maleriene er av Elsa Sidsner. Noen kvister med gåsunger står fint i den store gulvvasen Cocoon fra Holmegaard, mens stemningen spres fra lykten ved siden av.